Најновије

ЛАВРОВ ОТВОРИО ПАНДОРИНУ КУТИЈУ! Америка крива за пад Раисијевог хеликоптера?

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је да Вашингтон, уводећи санкције ваздухопловној индустрији, намерно наноси штету другим земљама. Он је то рекао коментаришући пад хеликоптера, у којем је погинуо ирански председник Ебрахим Раиси.

 У питању је била летелица америчке производње "бел 212", која је уведена у употребу давне 1971. године, а за коју Иран није могао да набави резервне делове због санкција.    
- Американци се ограђују од тога, али се у ствари компоненте за америчку опрему, укључујући авијацију, не испоручују другим земљама против којих САД спроводе санкције - рекао је Лавров. 

Он је оценио да се ради о намерном наношењу штете просечним грађанима, који користе транспортне летелице јер "кад се компоненте не испоручују, то је директно повезано са смањењем безбедности". Према његовим речима, "мантре", које се чују са Запада да су санкције усмерене на побољшање понашања власти појединих земаља и да не утичу на интересе просечних грађана, само су директна и очигледна лаж.

- Ово доказује апсолутну непоузданост и неспособност западних партнера да преговарају у било којој области - трговинској, економској, инвестиционој или финансијској - рекао је Лавров.
Како је предочио, због таквог понашања, посебно САД, руско министарство индустрије и трговине и друге државне институције активно и брзо мењају све делове, који су раније испоручивани са Запада.

- Сада се на територији Русије у потпуности поставља производња мотора, као и свих осталих компоненти за нашу опрему - указао је Лавров.

ВУЧИЋ: Руси ће ићи са резолуцијом о геноциду над совјетским народом - Србија ће бити коспонзор

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА