Најновије

КРУПАН УЛОВ РУСА КОД ХАРКОВА! Група Север налетела на елитну јединицу "Кракен", уследио шок!

Више од 60 припадника неонацистичке јединице "Кракен" заробљено је у Харковској области, рекао је начелник војно-цивилне администрације Харковске области Владимир Ганчев.

- Дају исказе и нису више тако храбри - рекао је  начелник војно-цивилне администрације Ганчев.
Он је, такође, рекао да ц́е припадници групе "Север" ускоро почети да освајају село Липци, а војска је вец́ на ободима села.

Према речима Ганчева, Украјина пребацује нове резервне снаге на упоришта у Харковској области али тамо делује руска авијација и нец́е бити у стању да им се дуже супротставе.

Ко су нонацистичка група "Кракен"?
Званично није део Оружаних снага Украјине, али одговара Министарству одбране. Предводи га Константин Немичев, а сачињавају ветерани батаљона Азов који је био задужен за одбрану лучког града Маријупоља. Овај батаљон је од стране Русије означен као неонацистички, док Украјина истиче да је реч о херојима који бране земљу.

Заслужни су за ослобађање неколико места дуж украјинске територије, а у јануару 2023. године, председник Украјине Владимир Зеленски лично је захвалио овом пуку на труду у борби против Руса у региону Соледара.

Иначе, иако нерадо команданти ове јединице признали су „да постоји могућност“ да у својим редовима има крајње екстремно десничарски орјентисане појединци, али да они бројчано надјачани од стране осталих „нормалних“ чланова пука.

КОЛОНА АМЕРИЧКОГ НАОРУЖАЊА ЛЕТИ У ВАЗДУХ! Тенкови, Бредли, спржена тела (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА