Најновије

ДОДИК СА ВУЧИЋЕМ: Анализирали смо ситуацију у вези са резолуцијом о Сребреници

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је на састанку са председником Србије Александром Вучићем у Београду кратко анализирана ситуације у вези са предлогом резолуције о Сребреници.

"Не можемо ништа са гаранцијама рећи, али још верујемо да ће значајан број земаља разумети колико ће бити негативних реперкусија по односе између Бошњака и Срба након доношења те наводне резолуције", рекао је Додик, пренела је Срна.

Он је истакао да је заједно са Вучићем, премијером Србије Милошем Вучевићем и представницима Срба из Црне Горе остао у дужем разговору, током којег је било речи о резолуцији и свесрпском сабору, који ће бити одржан 8. јуна.

Додик је поручио је да су Српска и Србија увек заједно и да је јутрос у Храму Светог Саве у Београду председнику Србије Александру Вучићу пружена снажна подршка, уочи његовог пута у Њујорк.

"Српска и Србија су увек заједно и снажно смо пружили подршку председнику Вучићу. Живела Србија и живела Српска!", написао је Додик на друштвеној мрежи Икс.

Додик је присуствовао заједничкој јутарњој молитви у храму Светог Саве на Врачару пред одлазак председника Србије Александра Вучића у Њујорк.

Додик је навео да је молитви у Храму Светог Саве, коју је предводио патријарх српски Порфирије, присуствовао са другим представницима Срба из региона.

Седница Генералне скупштине УН на којој би требало да буде разматран предлог резолуције о Сребреници биће одржана у четвртак, 23. маја, саопштено је раније из Генералне скупштине УН, подсећа Танјуг.

НОВИ СТРАВИЧНИ СНИМЦИ ИЗ ИРАНА! У току евакуција тела са места погибије иранског председника!

Извор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА