Најновије

ПУЦАЈУ СВИ СЕКТОРИ ШИРОМ ФРОНТА: Руска армија иде напред (МАПА)

Руски војни успехи потврђени су на неколико сектора фронта, што указује на наставак интензивних војних операција у више праваца.

Купјанско-Лимански сектор: 

Наставак високог темпа операција
На Купјанско-Лиманском сектору, борбе се настављају југоисточно од Ивановке, у области Кисловке, источно од Тернова и у Серебрјанској шуми. Ове локације су кључне за одржавање стратешке предности у овом региону.

Часовјарски правац: 

Консолидација на освојеним позицијама

У правцу Часовјарског, руске снаге настављају да напредују и учвршћују своје позиције на територији дача северно од микроокруга Канал. Напредак је забележен у западном делу резервата Ступки-Голубовские-2 и у северном делу Ивановске шуме. Уз подршку оклопних возила, настављају се јуришне операције у источном делу Часовог Јара, дуж улице Зеленаја, у близини вишеспратница.

Покровски правац: 

Интензивирање јуришних операција,на правцу Покровског, руске снаге настављају јуришне операције на јужним ободима Уманског и у правцу Јаснобродовке. Ови напади су усмерени на учвршћивање контроле над кључним тактичким тачкама.

Первомајски и Красногоровка: 

Освајање и учвршћивање

Јужно од Первомајског, руске трупе су заузеле преостала три шумска појаса, осигуравајући контролу над подручјем ширине до 1,4 км и дубине до 1,47 км. У Красногоровки се настављају тешке борбе, где обе стране покушавају да стекну предност.

Старомјорско: Учвршћивање позиција

У Старомјорском, руска пешадија је учврстила своје позиције улицом Лина Костенко до дубине од 230 метара. Овај напредак омогућава додатну контролу над критичним комуникационим линијама и логистичким правцима.

ГОРИ ЧАСОВ ЈАР: Кренуо руски јуриш, све кидају пред собом (ВИДЕО)

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА