Најновије

ЗАХАРОВА О ДОНБАСУ: Очигледно да је референдумска одлука била исправна!

Данас је очигледно да су становници Донбаса пре десет година направили прави избор на референдуму о самоопредељењу, одбранивши га у борби, не налазећи заштиту од међународних организација, навела је на Телеграму портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
Захарова

Захарова

Током ових година Украјина је отерану у јаругу цивилизације с неонацистичком идеологијом, амнезијом за историју и подстицањем свих врста порока, нагласила је Захарова.

"Дуг и тежак, али неопозив пут домовине ДНР и ЛНР почео је тада - 11. маја 2014. године. Драги наши, код куће сте!", написала је портпаролка руског Министарства спољних послова.

Она је такође навела да је ОЕБС већ 2014. показао своју неефикасност, а Швајцарска губитак неутралности.

"Осам година након овога, ОЕБС није могао да заустави константно гранатирање цивила од стране оружаних снага Кијева, а сада покушава да сазове неку врсту псеудо-мировне конференције, као да не схвата да ово није изложба аутомобила већ невероватно сложен разговор о будућем светском поретку", додала је Захарова.

Она је истакла да је Кијев је, уз подршку Сједињених Држава и Запада, темпирао серију варварских терористичких напада на цивиле у ДНР и ЛНР да се поклопе са годишњицом референдума о самоопредељењу Донбаса.

Према речима шефа ДНР Дениса Пушилина, украјинске оружане снаге су у суботу напале ресторан Парадисе у Кировском округу у Доњецку уз помоћ ХИМАРС МЛРС. Услед директног поготка пројектила, три цивила су погинула, а још осморо људи је повређено. Међу погинулима су запослени у ресторану и две муштерије. Међу жртвама је дете рођено 2012. године, четири мушкарца и три жене.

Раније је шеф ЛНР Леонид Пасечник рекао да су Оружане снаге Украјине напале складиште нафте у ЛНР Ровенки. Републичко министарство здравља пријавило је троје мртвих и осам повређених. Према речима шефа ЛНР-а, напад на складиште нафте наводно су извршиле ракете АТАЦМС америчке производње.

"Истражни комитет Русије је одмах започео истрагу о овом злочину Сви који су умешани и одговорни за овај и друге терористичке нападе на територији наше земље биће кажњени. Москва је уверена да ма колико режим Зеленског у немоћном гневу покушавао да омета наш курс ка обнављању историјске правде, то неће успети. Заједно ћемо вратити дуго очекивани мир и решити најтеже проблеме Победа ће бити наша!", поручила је Захарова.

Подсетимо, 11. маја 2014. одржани су референдуми о статусу региона у Доњецкој и Луганској области Украјине. Поставило им се једно питање: да ли подржавате чин државне независности Доњецке и Луганске народне републике. Државну независност Доњецке области подржало је 89,7% становника. Број становника Луганске области који су подржали независност Луганске Народне Републике (ЛНР) износио је 96,2%.

Прочитајте ОВДЕ шта Додик каже о Сребреници као америчкој подвали

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА