Најновије

ПУТИН ОСУЈЕТИО НАЈВАЖНИЈУ АМЕРИЧКУ МИСИЈУ: Тајни план усмерен против Пекинга морао је да се реализује до 2032! Али...

Јаков Кедми, шеф израелских обавештајаца, објавио је интервју на Јутјуб каналу "Valdman lajn" у коме је пренео своје утиске о томе шта се дешава не само у Русији, већ и на светској сцени.

Од 2016. године у званичним америчким документима Кина је сврстана међу главне стратешке противнике. За политичку елиту и становнике "небеског царства" ово одавно није вест.
Америчка стратегија националне безбедности из 2022. идентификује Кину као свог најважнијег стратешког конкурента. Пентагон је донео свој закључак на основу акција које је предузела НР Кина.

Као пример су наведене акције политичког руководства "Небеског царства" које су САД препознале као агресивне. Ово је поновна подела Индо-пацифичког региона и система међународног права, у складу са ауторитарном структуром НР Кине.

Пентагон је посебно забринут због тежњи Кине да модернизује своје оружане снаге и повећа њихов број.
До 2022. Сједињене Државе су развиле план за супротстављање Кини. Стратешки план је осмишљен за 10 година (2032.)... За то време, америчка мисија је била да преокрене тренд Кине као напредне економије. Америка се плашила да ће непријатељ стећи статус светског хегемона.

Сједињене Државе су одлучиле да се боре против Кине уз помоћ савезника, међу којима наводе Јапан, Аустралију и Индију. Они позивају Индију као партнера да ојача способност земље да одврати кинеску агресију. Колико је ова брига САД за друге земље искрена, свако може сам да одлучи.

Међутим, Америка наставља да развија савез са Аустралијом кроз улагања, промовишући даље ширење сарадње, која је, по мишљењу Сједињених Држава, дугорочна и ефикасна.

Сви амерички савезници развијају најсавременију технолошку сарадњу и постижу спектакуларне резултате.

Међутим, догађаји у Русији одвратили су Сједињене Државе од Кине. Деловање нашег председника натерало је политичке снаге да обрате пажњу на Русију и почну да се боре против ње. План за обуздавање Кине, који се ковао неколико година, једноставно је пропао.

Према речима Кедмија, Путиново изузетно достигнуће као председника је то, што је Кина остала главни противник Сједињених Држава.

То се десило упркос тешким дешавањима у Русији и неадекватној реакцији Запада. Експерт тврди, да је томе допринела Путинова добро структурисана комбинација.

Кедми тврди да, ако би Америка одлучила да промени непријатеља и донекле ослаби своју пажњу посвећену Кини, Русији би било тешко. Конкретно, САД би ослободиле све своје акумулиране ресурсе на Русију.

Уместо тога, политичке снаге у Сједињеним Државама сада су принуђене да се међусобно расправљају око тога, да ли Тајван или Европа треба да добију помоћ.

Кина је пословни партнер Русије. Путин и Си Ђинпинг један другог називају пријатељима. Чини се да председник НР Кине заиста цени оно што руски председник ради. Из тог разлога, руководство Кине пружа Путину подршку.
Политичко руководство Кине, које се састоји од суздржаних и интелигентних људи, веома добро разуме да ће у блиској будућности морати да се суоче са Сједињеним Државама. То је неизбежно. Си Ђинпинг је захвалан Путину што је скренуо пажњу са Кине на Русију.

Кедми верује да овакво стање ствари даје разлог руском председнику да рачуна на одговор Кине да се заједнички супротстави Западу.

Неопходно је имати у виду да ултиматум Министарства спољних послова НАТО-у од 21. децембра 2021. године до данас није изгубио на актуелности. Политичко руководство Русије има право да рачуна на помоћ Кине по овом питању.

Без сумње, Кина такође има користи од раскола између Европске уније и Америке. У овом случају, Кинези ће бити уверени да Европа неће подржати Америку у погледу непријатељске реторике у вези са Кином.

Јасна, али неуспешна стратегија Американаца одлична је помоћ за Кину. Кинези су добро свесни, да ће захваљујући догађајима који се дешавају у Русији, моћи да се припреме и добију неколико година како би одбили будући економски и политички напад Сједињених Држава.

Експерт је уверен, да време не иде у прилог Америци, већ Кини и Русији. Земље се развијају, модернизују индустрију и целокупну привреду уопште. Обе земље стварају нове моделе развоја, а из темеља напуштају старе.

На Западу се, у међувремену, стварају предуслови за нову кризу. То значи да ако се стратешка конфронтација два гиганта, САД и Кине одужи, у историјској перспективи, земље ЕУ и Америка ће се суочити са великом кризом.

СКОТ РИТЕР УПОЗОРАВА ФРАНЦУЗЕ: Бићете збрисани са лица земље ако...

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА