Најновије

НЕМАЧКА ФОРСИРА, А КУРТИ ИХ КАО КУЛИРА: Берлин тражи оснивање ЗСО пре чланства у СЕ

Немачка ће по свој прилици инсистирати на томе да Приштина пошаље "јасне сигнале у вези са заштитом мањина", то јест формира Заједницу српских општина на северу КиМ пре него што да "зелено светло" тзв. Косову да се придружи Савету Европе иако се залаже за чланство те лажне државе у организацији за људска права са седиштем у Стразбуру, потврдио је портпарол Министарства спољних послова Немачке за "Еурактив".

Он помиње да су кружиле гласине да би, поред очигледних противника, Србија, Немачка, па чак и Француска могле да се успротиве придруживању "Косова" Савету Европе осим ако Приштина не формира ЗСО осмишљену да српском становништву пружи већу аутономију, а по нацрту који подржавају Србија и ЕУ.

Портпарол МСП-а Немачке казао је да "питање удруживања српске заједнице овде игра централну улогу".

"Успостављање ЗСО остаје циљ око којег су се 'Косово' и Србија договориле у дијалогу који је омогућила Европска унија", додао је портпарол.

У прилог томе да ће Немачка инсистирати на формирању ЗСО иде и саопштење представништво те земље у Приштини у којем је наведено да Аљбин Курти мора да предузме конкретне кораке за стварање ЗСО уколико жели у СЕ.

Раније је "Албанијан пост", позивајући се на дипломатске изворе, објавио да је Француска од земаља чланица Савета Европе затражила да се одложи одлука о чланству "Косова" у тој организацији, те подсетио да Куртијева влада константно пориче везу између питања ЗСО и чланства у Савету Европе.

Прочитајте ОВДЕ шта Захарова каже о генералу Младићу

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА