Најновије

ЈОВАНОВИЋ "ИСПРОЗИВАО" ВУЧИЋА: Он је прихватио да "Косово" буде део Савета Европе, само га је Запад изневерио...

Милош Јовановић, председник Новог ДСС-а, у интервјуу за лист Данас, тврди да је председник Србије, Александар Вучић, изјавио да "нема проблем да "Косово" постане чланица Савета Европе".
Јовановић

Јовановић

На питање о најави српских власти да ће Србија прекинути своје чланство у Савету Европе, уколико тзв. Косово буде примљено, Јовановић каже:

“Члан 4. француско-немачког споразума који је Вучић противуставно прихватио предвиђа да се Србија неће противити чланству Косова у било којој међународној организацији. Уосталом, Александар Вучић је сам рекао да нема проблем да Косово постане чланица Савета Европе али да су га изневерили западни партнери јер је заузврат требало да се оформи Заједница српских општина што још увек није учињено.”

Јовановић истиче да “косовску политику” актуелних власти сматра издајом, а прокоментарисао је и то што је “Охридски споразум” постао део преговарачког оквира са ЕУ, истичући да се он залаже за “сарадњу са ЕУ, али не и за чланство”.

“Тиме се коначно формализовала ситуација на коју указујем ево већ више од петнаест година. И Косово и Европа је била неодговорна и политикантска лаж и превара свих власти у Србији од 2008. године. Дошли смо сада до наплате рачуна за ту невероватну неодговорност српских политичких елита и у много лошијој позицији смо стављени пред избор: или ЕУ или одбрана Косова и Метохије односно Србије. Знате мој став – сарадња са ЕУ, али не чланство.”, каже Јовановић.

Прочитајте ОВДЕ зашто је Ђилас искључио Грбовића из заједничке посланичке групе

Извор: Правда.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА