Најновије

РУСИ НАТЕРАЛИ УКРАЈИНУ ПОД ЗЕМЉУ! Шпански лист открива мрежу тајних фабрика Кијева

У првим данима руске специјалне војне операције уништена су украјинска одбрамбена предузећа, због чега су у Украјини индустрију наоружања пребацили – под земљу, пише шпански лист „Мундо“, позивајући се на изворе.

Како се наводи, неке војне фабрике у потпуности се налазе под земљом, неке су камуфлиране „огромним декорацијама“, док се локација производних погона строго држи у тајности. Извор листа истиче да то питање тајности посебно брине Кијев, јер су међу радницима већ откривени симпатизери Русије.

Пројектом о тајности фабрика руководио је министар стратешке индустрије Александар Камишин, бивши директор оператера железница, компаније „Укрзализница“, а налог му је дао председник Украјине Владимир Зеленски.

Према писању листа, сада Украјинци у тим фабрикама производе муницију, све врсте дронова, оклопне транспортере „козак“, ракете „нептун“, противтенковске ракете „стугна“. Обими производње су утростручени од њиховог покретања 2023. године, тврди извор из украјинске одбрамбене индустрије за „Мундо“.

Подсећамо, Министарство одбране Русије редовно извештава о нападима на војно-индустријски комплекс Украјине. Конкретно, 8. маја је саопштено да су успешно погођене све мете.

Према наводима руског војног ресора, као резултат удара, способност Украјине да производи војне производе и да их пребацује на контакт линију значајно је смањена,

Москва је истицала да ће западне војне фабрике, које се појаве у Украјини, бити легитимна мета за руску војску.

УПОЗОРЕЊЕ ИЗ ЛОНДОНА! САД спремају војну интервенцију у Украјини: Рат са Русијом почиње на јесен?!

Извор: СПутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА