Најновије

ШАНСА ЗА ЗВЕЗДУ И ПАРТИЗАН? Евролига избацује Ивановићев тим?

Како преноси портал "Баскетнеwс", Евролига би из такмичења за наредну сезону могла да избаци Басконију, односно да екипи искусног црногорског стручњака Душка Ивановића суспендује лиценцу коју поседује за елитно такмичење!

Баскијски тим је у овом моменту тек на деветој позицији и грчевито се бори да се домогне плеј-офа у шпанском шампионату.
Уколико не испуни циљ, Евролига би имала опцију да суспендује Басконију, јер у правилнику постоји члан који каже да то такмичење има право да учесницима забрани такмичење по чак осам основа, а један од њих био би испуњен ако Ивановић тим заврши као десети.

Дакле, у том случају би Басконија завршила лигашки део сезоне у доњој половини табеле, што би Евролига могла да искористи како би им забранила наступ у наредној сезони.

Ово даје наду Црвеној звезди и Партизану да би могли да "улете" на то место, али руку на срце овакав сценарио је мало вероватан. Ипак, важно је истаћи да би Басконија лако могла да заврши на десетој позицији јер има две победе више од Хувентуда, али и лошији међусобни скор. Уколико би Ивановићев тим изгубио преостала два меча, а њихов ривал победио оба пута, овогодишњи учесник Евролиге склизнуо би за једну позицију.
Минулих дана сазнали смо да постоје велике шансе да Србија остане без једног представника у елитном такмичењу, када је директор Евролиге, Паулиус Монтиејунас, истакао да ће један од пет тимова - Партизан, Звезда, Виртус, Валенсија или Алба напустити такмичење, али... Можда баш уместо њих Басконија заврши своју евролигашку епизоду.

РУСИ ОСЛОБОДИЛИ БИТНО МЕСТО: На изненађење украјинске армије кренула руска офанзива (МАПА)

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА