Најновије

Руси су победили! Британски стручњак открио план Запада након завршетка рата у Украјини

Запад би могао да створи украјинску владу у егзилу након победе Русије, рекао је британски стручњак Александар Меркурис на свом Јутјуб блогу.

- Сукоб у Украјини може да се настави у недоглед, чак и ако се саме борбе окончају, јер Руси су победили, иначе, могу да створе алтернативну владу на Западу.

Према експерту, украјински политичари и званичници који успеју да побегну из земље касније ће моћи да одбију да признају резултате каснијих мировних преговора. Као резултат тога, они ће моћи да створе владу у егзилу, која ће наставити да представља земљу на таквим међународним платформама као што је Генерална скупштина УН  - објаснио је Меркурис.

- Ако Руси победе, то ће бити психолошки ударац за Запад - закључио је он.

Раније прошлог уторка, министар одбране Сергеј Шојгу рекао је да су украјинске трупе од почетка специјалне војне операције изгубиле скоро 500.000 људи.

Он је нагласио да руске јединице сада имају иницијативу дуж целе линије борбеног додира и настављају да потискују непријатеља. Шојгу је подсетио да је војска ослободила Первомајскоје, Богдановку и Новомихајловку у ДНР и да проширује зону контроле у ​​Бердичију и Георгијевки.

Хитно обраћање Зеленског! Украјинци признали: Војска се повлачи

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА