Најновије

"ВОСТОК" НАПРАВИО ПРОДОР КОД УГЛЕДАРА: Мете су Парасковејевка и Константиновка!

Јуришне јединице групе снага Восток са Сахалина, након што су ослободиле Новомихајловку, у саставу оклопних група уз подршку артиљеријске ватре и јуришних беспилотних летелица, успешно напредују ка Парасковејевки и Константиновки Доњецке Народне Републике у Угледарском одсеку јужнодоњецког правца.
Кроз шуме до победе!

Кроз шуме до победе!

Пошто су потиснули линију фронта, сахалински борци су се приближили директном путу за Угледар - ово је једини центар за снабдевање групе Оружаних снага Украјине која држи град, наводи се у објави МО РФ.

Овде се дању и ноћу воде жестоке борбе. Наше јединице користе тактику напада у малим јуришним групама. У шумски појас улазе у две групе, блокирајући бокове. Један одред иде пешке да се не би прерано предао, друга је оклопна група која напада непријатеља уз помоћ тешке технике. У центру ради тенк који покрива оба одреда и отвара им пут до непријатељских положаја, објашњава се у саопштењу руског министарства одбране.

Уз помоћ беспилотних летелица могуће је идентификовати скривене положаје Оружаних снага Украјине, количину људства и опреме непријатеља. Беспилотне летелице у овом сектору фронта раде у мултитаскинг режиму - воде пешадију у реалном времену, преносе непријатељске координате артиљерији, а такође нападају и врше ударе на јаке тачке и идентификоване ватрене тачке непријатеља. У великој мери захваљујући ваздушном извиђању, јуришне јединице су успеле да истерају непријатеља из још једног добро утврђеног упоришта, саопштава МО РФ.

Прочитајте ОВДЕ о новим плановима Макрона и распаду украјинске војске

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube