Најновије

СИТУАЦИЈА ПОСТАЈЕ ПРЕНАПЕТА: Народ се моли да је председник Раисија жив, постоје лоша предвиђања

Један од тимова за потрагу и спасавање наводно је успео да се пробије до места пада хеликоптера иранског председника Ебрахима Раисија!

Локални медији, позивајући се на шефа иранског Црвеног полумесеца, преносе да су спасиоци три сата након несреће стигли до места где је последњи пут лоциран ГПС сигнал летелице са иранском делегацијом која се враћала из Азербејџана.

- Један од тимова за потрагу и спасавање стигао је до места тешког слетања хеликоптера иранског председника - наводи Техеран Тимес.

Мештани оближњих села придружили су се спасилачким екипама, међутим, густа магла и јак ветар отежавају потрагу. За Раисијем према наводима иранских медија трагају и алпинисти.

Иранска телевизија јавља да је командант војске Мохамед Багери наредио да се сви ресурси војске и Иранске револуционарне гарде усмере у операцију спасавања како би се пронашао срушени председнички хеликоптер.

Хеликоптер се наводно срушио у северозападној регији Варзакан која се налази отприлике 600 километара од Техерана. Варзакан припада иранској покрајини Источни Азербејџан. Последњи ГПС сигнал лоциран је наводно код рудника бакра у шумама Арсбарана.

Ирански министар спољних послова Хосеин Амир-Абдолахијан такође је био један од путника хеликоптера који се срушио.

РУСКА ВОЈСКА ПОЈАЧАВА ПРИТИСАК НА ФРОНТУ! Украјинци све очајнији

Извор: Курир.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube