Најновије

ЗАПАДНО НАОРУЖАЊЕ И ОПРЕМА СТИГЛИ У РУСИЈУ: Леопард, Мардер и Бредли у Москви (ФОТО)

Немачки тенк Леопард 2 и борбено возило пешадије Мардер, украјински Т-72 и БТР-80 заробљени као трофеји изложени су на Поклоној гори у Москви, јавља РИА Новости.

Фото: принтскрин

Сада се иза ограда виде Мардер и Леопард. Оба возила имају немачку заставу на себи.

Немачки тенк Леопард 2 испоручен је од стране ремонтно-евакуационе групе у ремонтну јединицу Централног војног округа (ЦВО) из авдејевског правца средином априла. Борбено возило пешадије Мардер евакуисано је из околине Авдејевке крајем марта.

Како је раније саопштило Министарство одбране Русије, изложба заробљеног наоружања и опреме коју су запленили руски војници током специјалне војне операције биће отворена на Поклоној гори 1. маја и трајаће месец дана.

На изложби ће бити представљено више од 30 примерака војне опреме произведене у САД, Великој Британији, Немачкој, Француској, Турској, Шведској, Чехословачкој, Јужној Африци, Финској, Аустралији, Аустрији и Украјини. Поред поменутих Леопарда и Мардера, гости ће моћи да се упознају и са америчким борбеним возилом пешадије Бредли, шведским борбеним возилом пешадије CV90, француским борбеним оклопним возилом АМХ-10RC.

О инвазији на Белорусију прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 2024051108131071fb2594