Најновије

ПУЦАЈУ УКРАЈИНСКЕ ЛИНИЈЕ: Сирски признаје да је врло критично, руска армија иде напред

Главнокомандујући Оружаних снага Украјине Олександр Сирски рекао је данас, након што је Москва саопштила да је преузела контролу над селом Новобахмутовка у Доњецкој области, да се ситуација на терену погоршала и да његове трупе заузимају нове позиције на најмање три линије фронта.

Он је на свом Телеграм каналу навео да руске снаге активно нападају дуж целе линије фронта, а да су украјинске јединице прешле на нове линије западно од Бердичија, Семеновке и Новомихајловке.

Додао је да руска страна са четири бригаде покушава да развије офанзиву западно од Авдејевке и Маринке, пробијајући се до Покровска и Курахова, преноси Униан.

Сирски наводи да постоји "динамична промена ситуације" и да појединачни положаји прелазе „из руке у руку” неколико пута у току дана, што даје повода за „двосмислено разумевање ситуације”.

Раније данас Министарство одбране Русије саопштило је да је руска војска преузела контролу над селом Новобахмутовка у самопроглашеној Доњецкој Народној Републици, које је било кључна тачка у борби протеклих дана.

Како наводе РИА Новости, Новобакхмутовка се налази северозападно од Авдејевке, на истоку Украјине, а преузимањем контроле над тим селом отвара се могућност да руске снаге опколе украјинске снаге које бране село Бердичи, преноси Танјуг.

ДВА'ЕС ЧЕТВРТЕ "ЛИДЛ" УДАРИО: Немачка компанија "Лидл" укинула оглашавање "проруским медијима" у Србији

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 20240512163839c21aee5d