Најновије

Зеленски: Украјина ишчекује испоруке оружја и муниције од САД

Украјина ишчекује испоруку оружја и муниције од Сједињених Америчких Држава и ради заједно са америчким властима на изради споразума о безбедносним гаранцијама, рекао је данас украјински предаседник Володимир Зеленски и изразио очекивање да ће споразум са Америком бити најчвршћи међународни безбедносни договор за Украјину.

"Још увек чекамо испоруке које су обећане Украјини. Очекујемо испоруке војне опреме која може да промени ситуацију на бојном пољу у корист Украјине. Важно је да се сви споразуми које смо постигли спроведу. Да се спроведе све што ће донети практичне резултате на бојном пољу и повећати морал наших снага на линији фронта", рекао је Зеленски, преноси Украјинска Правда.

Зеленски је рекао да је данас разговарао са Хакимом Џефрисом, лидером демократске мањине у Представничком дому америчког Конгреса и нагласио да су Украјини хитно потребни ПВО системи Патриот.

"Радимо са нашим партнерима на свим нивоима како бисмо постигли ниво ефикасности у помоћи који је потребан не само да бисмо задржали наше позиције, већ и да бисмо пореметили ратне планове Русије", рекао је Зеленски и додао да Украјина и САД тренутно раде "на конкретном тексту" билатералног безбедносног споразума између две земље.

ДОДИК СПРЕМА РАЗЛАЗ СА БИХ: Има и јаку поруку за Вучића, тражи званичну подршку

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 20240514010838b17e87ec