Najnovije

Ambasador Iraka: Borite se protiv terorista dok su daleko, jer kad dođu ovde, izgubićete

FRANKFURT - Ambasador Iraka u Srbiji Falah Abdulsada je, ukazujući da njegova zemlja trenutno vodi borbu protiv terorizma u ime celokupne ljudske civilizacije, istakao da je ta zla bolest pretnja za ceo svet, pa i za Srbiju.
Ambasador Iraka u Srbiji Falah Abdulsada (foto: Fejsbuk )

Ambasador Iraka u Srbiji Falah Abdulsada (foto: Fejsbuk )

Iznoseći i svoje privatno mišljenje na temu koliko Srbija ima razloga za strah od terorizma, u intervjuu frankfurtskim "Vestima", Abdulsada ističe da je "na bezbedonosnim institucijama Republike Srbije da započnu borbu protiv terorizma i terorističkih organizacija dok su one daleko". "Jer kada dođu ovde, Srbija i njeni građani će izgubiti", podvlači ambasador. Abdulsada podseća da u Iraku trenuto "jedinice regularne vojske vode borbu protiv zločinačkih, terorističkih organizacija". "Nažalost, tim terorističkim organizacijama priključili su se pripadnici više od 80 različitih nacionalnosti iz raznih delova sveta. Među njima ima i osoba iz Srbije i drugih balkanskih zemlja. Ipak, redovne jedinice iračke vojske uz pomoć organizovanih narodnih formacija su uspele da im stanu na put, zaustave njihovo napredovanje i odbrane Bagdad, i oslobode mnoge iračke gradove, kao i neke oblasti u pokrajini Sindžar", kazao je Abdulsada. Ukazujući da rat još traje, Abdulsada istriče da "bi te terorističke grupacije bilo veoma lako uništiti da oni, na žalost, ne koriste nevine civile - ženu, decu, starce, kao živi štit, pa naša vojska ne može da koristi silu koja je potrebna". Upitan za komentar na uvreženo mišljenje u Srbiji da je "terorizam daleko od nas", ambasador Iraka u Srbiji kaže "da terorizam ne poznaje granice i tu nema izuzetaka". "Srbija može da bude geografski delako od Iraka, ali to ne znači da teroristi ne mogu da stignu do Srbije. Terorizam je opasna bolest i borba protiv njega je teška. Za postizanje svojih ciljeva i okupljanja sve većeg broja ljudi, teroristi koriste i samu religiju". kazao je Abdulsada. O podršci vlade u Beogradu Iraku u borbi protiv terorizma, Falah Abdulsada kaže da je "Srbija u više prilika izrazila svoj jasan, pozitivan stav", i da "nije ništa novo da Vlada Srbije pruža podršku vladi i narodu Iraka". O najavljenoj pomoći Srbije u obuci, on je kazao da su "Vlada Srbije i njene određene bezbedonosne institucije izrazile spremnost za obuku iračkih kadrova, studeneta, i to unutar samih vojnih institucija u Srbiji".
Pročitajte još:Fudbaleri Srbije danas protiv Albanije žele sva tri bodaGubarjev došao svesti, moguće je da se radilo o napadu ukrajinske diverzantske grupe
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA