Najnovije

Zvezda savladala Cibonu u Zagrebu

ZAGREB - Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras u Zagrebu ekipu domaće Cibone sa 88:64 (26:11, 25:17, 27:19, 10:17), u utakmici 2. kola regionalne Jadranske lige.
To, Zvezdo! (Foto: enterprisetoday.com)

To, Zvezdo! (Foto: enterprisetoday.com)

Crveno-beli su odigrali sjajno i više nego ubedljivo revanširali se Ciboni za neočekivani poraz u polufinalu završnog turnira regionalnog takmičenja, u aprilu u Beogradu. Izabranici Dejana Radonjića deklasirali su aktuelnog šampiona Jadranske lige i debelo mu naplatili što ove sezone ne igraju u Evroligi. Dominirali su od početka do kraja utakmice i u potpunosti opravdali ulogu favorita. Predvođena raspoloženim Vilijamsom ekipa Crvene zvezde je nametnula snažan tempo i već pred odmor stekla sigurno vođstvo (51:28), da bi po isteku treće četvrtine njena prednost iznosila čak 31 poen (78:47). Cibona večeras nije imala ni rešenja ni kvalitet da se ozbiljnije suprotstavi raspoloženom rivalu i sve što je uspela da uradi bilo je da ublaži zaslužen poraz nakon opuštenije igre crveno-belih u poslednjoj deonici meča.
Pročitajte još:Ivanovićka odlično startovala u Lincu
Do sigurnog trijumfa, kojim je ponovo preuzela vođstvo na tabeli, Crvenu zvezdu su predvodili Vilijams sa 19, Marjanović i Cirbes sa po 15 i Kalinić sa 13 poena, dok su kod domaćina najefikasniji bili Rozić sa 14 i Lalić i Simiščević sa po 10. U preostalom današnjem susretu MZT Skoplje je na domaćem terenu pobedio Zadar sa 72:58 (23:9, 14:17, 15:20, 20:12). Ranije danas Olimpija je u LJubljani savladala Cedevitu sa 77:67 (16:17, 21:15, 24:14, 16:21). U preostalim mečevima 2. kola sutra se sastaju Solnok - Metalac, Igokea - Budućnost, Levski - Mega Vizura i Partizan - Krka. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA