Najnovije

Ovo je drevno proročanstvo koje džihadisti hoće da ispune!

DAMASK - Ekstremističko tumačenje apokaliptičnog drevnog proročanstva iz pera Proroka Muhameda o sukobu islamske armije i "neverničkih hordi" koji će prethoditi smaku sveta, osnova je ideologije koja ubice ISIL čini tako brutalnim, piše Dejli mejl.
Islamska država (Foto: rediff.com)

Islamska država (Foto: rediff.com)

1.300 godina star hadis (skup učenja, pouka i izreka Proroka Muhameda) govori o "hordi" sa 80 zastava koja se obrušava na muslimansku vojsku u gradu Dabiku u Siriji. Hadis upozorava na "malahim" (islamska verzija hrišćanskog Armagedona), u kojem će muslimani naposletku pobediti. To proročanstvo je kamen-temeljac ideologije ISIL, čije vođe ga koriste da bi nadahnule džihadiste da veruju kako su baš oni ti koji će ispuniti glavni zadatak istorije. Dabik će se sigurno ostvariti. SAD i njihovi saveznici napašće Siriju kad vide da su im vazdušni udari propali. To su obećali Bog i NJegov Glasnik", piše musliman na Tviteru. - Islamski lavovi razviće zastavu kalifata u Dabiku. Čekaće dolazak armije krstaša, piše jedan Tunišanin. Šadi Hamid, saradnik u Institutu Brukings, kaže da ISIL potencira ovaj hadis zato što on "podiže moral". - Ispravno je pretpostaviti da ogromna većina boraca (ISIL) zaista veruje u to, kaže on. A početak te invazije krstaške vojske su baš vazdušni udari koje međunarodna koalciija pod vođstvom SAD izvodi na ciljeve ISIL u Iraku i Siriji. I upravo danas stigla je vest da SAD i Britanija upozoravaju da vazdušni udari nisu dovoljni da zaustave islamske fanatike. - Kao što sam na samom početku rekao, ovo nije nešto što će se rešiti preko noći, izjavio je američki predsednik Barak Obama. Drevni hadis, koji je duhovna hrana ekstremistima, doživeo je brojne prepravke tokom više od 1.000 godina, ali u svim njegovim verzijama jedno je nepromenljivo: borba između muslimanske i "neverničke" vojske.
Pročitajte još:

VAŠINGTON PORUČIO: Nema blažih sankcija za Rusiju!

Krim izabrao predsednika republike

Islamska proročanstva su osnova ideologija svih muslimanskih terorističkih i ekstremističkih organizacija - isto je bilo sa Al Kaidom u Iraku dok ju je vodio Abu Musab al Zarkavi, ubijen 2006. u američkom vazdušnom udaru. I Zarkavi se pozivao na ovaj hadis. - Planula je iskra u Iraku i njeni plamenovi će jačati dok ne spale krstaške vojske u Dabiku, izjavio je jednom prilikom on. Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA