Najnovije

Penzioneri platili ogrev, a sada lože nameštaj da se ne bi smrzli!

POŽAREVAC- Organizacija je u maju zaključila ugovor o kupovini 14.000 tona uglja sa 1.200 članova, pa su oni svoje obaveze putem obustava na penziju izmirili do avgusta. Svetozar Božinović, predsednik gradske organizacije invalida rada, kaže da su strpljivo čekali ugalj zbog problema posle poplava.
Penzioneri u problemu (Foto: Tuzlalive.ba)

Penzioneri u problemu (Foto: Tuzlalive.ba)

- U julu smo se obratili Ministarstvu rudarstva s molbom da se za naše članove obezbedi ogrev. Ministarstvo je molbu uvažilo - kaže Božinović. Dodaje da je posle toga Udruženje dobilo zvaničan status kupca u PD „TE-KO“ Kostolac. Iako su 5. septembra dobili informaciju da im je odobrena tražena količina, nakon pet dana obavešteni su iz Kostolca da je na predlog EPS-a ponovo obustavljena isporuka. - Svakodnevno zovemo, a oni nas upućuju iz sektora u sektor i niko nema konkretan odgovor – kaže Božinović. Dodaje da je predložio da se članstvu interventno doveze 6.000 tona uglja kako bi svima podelili po pet tona da prežive hladne dane.
Pročitajte još:Šešelj dolazi u Srbiju radi lečenja na VMA?!Ombudsman: Notari su uvedeni na pogrešan način
Penzionerima nude povraćaj novca, ali oni to odbijaju. - Šta da radim s parama, neću valjda njih da ložim. Kada bih i uzeo novac, ne bih mogao za njega da kupim ni trećinu potrebnog uglja jer su na stovarištima digli cene. Valjda će se smilovati uskoro da nam pošalju ugalj koji smo platili. Pre neki dan morao sam da založim staru fotelju - kazao je jedan od članova udruženja. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA