Najnovije

(FOTO) "Velika Albanija" na ambalaži "Pećkog piva"!

BEOGRAD - Projekat Velike Albanije, ponovo je postao aktuelan zahvaljujući proizvodu "Pećke pivare" na čijoj ambalaži se pored grba nalaze i gradovi sa juga Srbije, Makedonije, Grčke i Crne Gore.
Foto: Kurir

Foto: Kurir

Na ovo je ukazao  ugostitelj koji radi na teritoriji Kosova i Metohije. - Javljam se iz Gore i kao i svi Goranci, lojalan sam građanin Republike Srbije. Kao vlasnik kafane danas sam bio u nabavci i šokirao sam se kada sam na flaši piva ugledao gradove velike Albanije - istakao je on povodom toga što se na spornoj etiketi pored Tirane, Kavaje, Prištine i Gnjilana, spominju i gradovi iz Srbije, poput Preševa, Bujanovca i Medveđe. Na udaru ove pivare našao se i crnogorski grad na moru Ulcinj. Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim LJajić rekao je da je u pitanju kršenja prvila o slobodnoj trgovini i da će tražiti da CEFTA urgira zbog politizovanja. - U pitanju je čista politizacija. Moram da proverim da li je neko već obavestio tržišnu inspekciju, a posle toga na red dolazi Evropska komisija. Svakako ćemo tražiti da se ovaj proizvod povuče sa tržišta - rekao je LJajić.
 Pročitajte još:

Zastave „velike Albanije“ sve češće na KIM i u državama regiona

SEKS SKANDAL: U Prištini studentkinja pristala na seks za šesticu (VIDEO)

Goran Papović, predsednik Nacionalne organizacije potrošaca Srbije rekao je da ovo pivo ne sme da bude na policama srpskih trgovina. - Ovo je čista provokacija i skandal. Zastava bilo čije zemlje ne sme da se nađe na proizvodu, osim ako nije u pitanju tehničko uputstvo. Sada moraju da urgiraju ministarstvo trgovine i poljoprivredna inspekcija kako bi se ovaj proizvod hitno povukao sa tržišta Srbije - rekao je Papović uz naglasak da bi svako normalan bojkotovao ovo pivo. Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA