Najnovije

(FOTO) Zaharčenko postao predsednik Donjecke narodne Republike

DONJECK - Inauguracija prvog predsednika DNR, Aleksandra Zaharčenka, održana je u prepunoj svečanoj sali Donjeckog muzičko-dramskog pozorišta.
Zaharčenko polaže zakletvu (Foto: Srpski info servis DNR)

Zaharčenko polaže zakletvu (Foto: Srpski info servis DNR)

Najpre su uz zvuke čuvenog Marša Preobraženskog puka (najstarije jedinice ruske carske Garde) uniformisani kozaci uneli zastavu Donjecke Narodne Republike. Zatim se prisutnima obratio predsednik Centralne izborne komisije DNR, Roman LJagin, saopštivši zvanične podatke o ishodu opštih izbora održanih u nedelju 2. novembra: „Glasalo je 1.112.682 ljudi, od kojih je 765.340 dalo svoj glas Aleksandru Zaharčenku, što čini 75,5% glasova. Na osnovu toga, Centralna izborna komisija je donela rešenje kojim se za izabranog predsednika Donjecke Narodne Republike proglašava Aleksandar Vladimirovič Zaharčenko“. Predsednik CIK je svečano uručio Aleksandru Zaharčenku svedočanstvo o proglašenju za predsednika Republike i čestitao mu stupanje na dužnost.
Pročitajte još:Ovo je najčudnija kuća na Kosovu
Novoizabrani predsednik Aleksandar Zaharčenko položio je zakletvu na Svetom pismu (Bibliji): „Stupajući na dužnost predsednika Donjecke Narodne Republike, zaklinjem se da ću poštovati zakone Donjecke Narodne Republike, uvažavati i štititi prava i slobode čoveka i građanina i časno i savesno vršiti datu mi dužnost predsednika Donjecke Narodne Republike“. Zatim je na pozornicu izašao predsednik Vrhovnog saveta Donjecke Narodne Republike, Boris Litvinov, uručivši Aleksandru Zaharčenku lentu u bojama zastave DNR i čestitavši mu na izboru. Prisutnim zvanicama su se obratili i poslanik Državne dume Ruske Federacije Aleksandar Vasiljevič Žuravljev i predsednik Skupštine Republike Južne Osetije Anatolij Iljič Bibilov. Na kraju ovog istorijski važnog događaja je održan svečani koncert. Izvor: Pravda / Srpski info servis DNR

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA