Najnovije

LJAJIĆ: Puštanjem Šešelja Hag sebe spasava!

BEOGRAD - Rasim LJajić kaže da je odluka o puštanju Vojislava Šešelja pokušaj Tribunala da se izađe iz situacije u koju je sam sebe doveo neprimereno dugim suđenjem.
Rasim (foto Jutjub)

Rasim (foto Jutjub)

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Hagom dodaje i da je najnovija odluka doneta po ekspresno brzoj proceduri što nije bila ranija praksa Tribunala. - Onog trenutka kad smo dobili pismo od predsedavajućeg sudskog veća Žan-Kloda Antonetija u kojem od Vlade Srbije traži da se praktično za dva do tri sata izjasni o uslovima i garancijama koje Vlada Srbije treba da da za privremeno puštanje na slobodu Vojislava Šešelja bilo je jasno da je takva odluka već doneta s obzirom da se po prvi put dešava da se daje tako kratak rok za izdavanje garancija, kaže LJajić.
Pročitajte još:

Šešelj se javio iz Haga, još ne zna kad kreće za Srbiju

VUČIĆ: Srbija je slobodna, jedna i nedeljiva!

On ističe i da se po prvi put desilo da se od optuženog ne traži da se izjasni o uslovima koje postavlja Tribunal. - Ova odluka je pre svega motivisana namerom Tribunala da izađe iz situacije zbog koje je sam upao zbog ne primereno dugog suđenja u postupku protiv Šešelja, rekao je LJajić. Izvor: B92.net

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA