Najnovije

Amerikanci lagali: Dokazi potvrđuju da Severna Koreja nije kriva za hakerski napad

VAŠINGTON- Novi podaci otkrili su da je šestoro pojedinaca odgovorno za ovo krvično delo, uključujući bivšeg zaposlenog koji je otpušten u maju u sklopu restrukturisanja firme.
Kim DŽong Un( Foto: borgenmagazine.com)

Kim DŽong Un( Foto: borgenmagazine.com)

Nezavisna istraga o hakerskom napadu na vodeću filmsku kuću u Holivudu “Soni Pikčers”, sugeriše da za njega nije odgovorna Severna Koreja, kako je utvrdio FBI, a zatim i američka adminstracija. Novi podaci istrage otkrili su da je šestoro pojedinaca odgovorno za ovo krivično delo, uključujući bivšeg zaposlenog koji je otpušten u maju u sklopu restrukturisanja firme. Među osumnjičenima su državljani SAD-a, Kanade, Singapura i Tajlanda. Vodeća firma za sigurnost na intenetu, Norse, sprovela je istragu koja je pokazala da bivši zaposlenik Sonija “Lena”, ima dovoljno znanja o tehnologiji da izvede takav hakerski napad. - Kada je FBI optužio Severnu Koreju za napad, samo nekoliko dana nakon što je javnost saznala za to, mnogi su bili šokirani jer je vrlo teško tako brzo istražiti i saznati ko stoji iza napada, gotovo nemoguće. Istražili smo sve tragove koji vode prema Severnoj Koreji i svi su se pokazali lažnima - rekao je Kurt Stamberger.
Pročitajte još:Moskva organizuje pregovore Asada i opozicije od 27 do 29 januaraRat na prvom mestu: Amerikanci zadnjih 13 godina na ratove troše 337 miliona dolara dnevno!
Ovi analitičari su se susreli sa FBI-om kako bi im preneli svoja najnovija saznanja o hakerskom napadu, ali su se oni samo zahvalili i otišli, što je bila jasna poruka da ne žele da menjaju svoje stavove povodom ove teme. Premijera filma “Intervju”, komedije “Soni Pikčers” o ubistvu lidera Severne Koreje Kim DŽong Una, otkazana je zbog pretnji hakera. Oni su upozorili ljude da ne idu u bioskope, ali je Sony ipak odlučio da se film prikaže u 320 malih sala u Americi, što je manje od 10 odsto od planirane distibucije. Uprkos svim dešavanjima, ovo filmsko ostvarenje je dostupno na internetu za sve one koji žele da ga pogledaju i vide o čemu se zapravo radi. Izvor: Telegraf.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA