Najnovije

Ramzan Kadirov naredio "lov" na komandante ukrajinskih bataljona "Dnjepar" i "Azov"

GROZNI - Lider ruske Republike Čečenija i jedan od najodanijih ljudi Vladimira Putina, Ramzan Kadirov naredio je hvatanje i privođenje komandanata ukrajinskih bataljona "Azov" i "Dnjepar" Jurija Berezja,  i Igora Mušičuk, kao i lidera ukrajinskog "Narodnog fronta" Andreja Livusa.  NJih trojica, koji su nakon poslednjih izbora postali i ukrajinski poslanici, dali su izjave u kojima su podržali teroristički napad na Grozni u kom je poginulo 14 policajaca.
Ramzan Kadirov (Foto: NTV)

Ramzan Kadirov (Foto: NTV)

- Izdao sam nalog specijalnim snagama da uhvate i isporuče Čečeniji Jurija Berezja, Andreja Livusa i Igora Mušičuka. Ako misle da mogu nekažnjeno da podržavaju terorizam, videće da greše - rekao je Kadirov. Kadirov je reko da je podrška ukrajinskih komandanata potvrda sumnji da Ukrajina finansira i pomaže islamski terorizam na tlu Rusije. Iako, naređenje Kadirova neupućenima može delovatri kao propaganda i "pucanj u prazno", treba imati na umu da se na teritoriji Donjecke i Luganske republike nalazi veliki broj dobrovoljaca iz Čečenije koji su učestvovali u borbama protiv pomenutih ukrajinskih bataljona.  Tako da nije nemoguće da nalog Kadirova bude ispunjen.
Pročitajte još: Rusija nije pozvana u Brisel na sastanak o projektu „Južni tok“Ministarstvo odbrane Ukrajine: Gubimo rat zbog pijane vojske!
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA