Najnovije

Barozo: Održite svoja obećanja!

BRISEL – Evropska komisija pozvala je Francusku i Italiju da ostanu pri datim obećanjima o ograničavanju javne potrošnje dok istovremeno rade na reformisanju sopstvenih privreda.
Foto: JuTjub

Foto: JuTjub

U preporukama Komisije zemljama-članicama Evropske unije, taj izvršni organ Unije apelovao je na države da uspostave ravnotežu između budžetskih rezova i stimulisanja oslabljenih ekonomija u uslovima rekordne stope nezaposlenosti, prenela je agencija Rojters.
„Ako javne finansije ostanu održive, i ukoliko nastavimo da se krećemo putem strukturnih reformi, tada će biti prostora za dodatni rast i nova radna mesta. Jedini način da to postignemo jeste da nastavimo sa neophodnom fiskalnom konsolidacijom”, izjavio je predsednik Komisije, Žoze Manuel Barozo novinarima u Briselu.
Prema ocenama Komisije, Francuska, čija je privreda u protekle dve godine jedva zabeležila rast, jeste primer poteškoća sa kojima su suočene mnoge vlade koje sprovode nepopularne strukturne reforme penzionog ili radnog zakona, i koje ograničavaju javnu potrošnju. Komisija, pak, tvrdi da zvanični Pariz još ima vremena za dostizanje zacrtanog deficita, uz poziv francuskim vlastima da pruže dodatne detalje o načinu na koji nameravaju da obore deficit do 2015. godine. Komisija je, takođe, pozvala Italiju da unapredi budžetske mere za 2014. godinu, kao i da sprovede adekvatne strukturne napore u borbi protiv visokog duga, koji je najslabija tačka te zemlje. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA