Najnovije

"Garancije Vlade Srbije su mrtvo slovo na papiru, postoje spiskovi za hapšenje Srba na Kosmetu!"

KOSOVSKA MITROVICA - Predsednik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova Milan Ivanović izjavio je da su mu visoki zvaničnici Srbije i međunarodne zajednice potvrdili da postoje spiskovi za hapšenje Srba na Kosovu.
Milan Ivanović (Foto: MC)

Milan Ivanović (Foto: MC)

"Spiskovi koji na Kosovu i Metohiji postoje za hapšenje Srba u funkciji su etničkog čišćenja KiM od preostalih Srba sa severa pokrajine i stvaranje Velike Albanije", rekao je on za Televiziju Most iz Zvečana. Ivanović je kazao da su mu visoki zvaničnici međunarodne zajednice rekli, a zvaničnici u Beogradu potvrdili, da postoji najuži spisak za hapšenje 18 Srba, na kom se nalazi i on. "Pominje se još jedan spisak od 34 osobe za hapšenje i najverovatnije se čeka osnivanje Suda za zločine pripadnika OVK - zbog 'ravnoteže' mora se suditi i Srbima", smatra Ivanović. On je hapšenje Srba na Kosovu uporedio sa lišavanjem slobode Vojislava Šešelja i naglasio da se njima onemogućava pravedna i pravična odbrana, kao i fer i korektno suađenje.
Vladine garancije – mrtvo slovo na papiru Osvrćući se na garancije Vlade Srbije da će uhapšeni Srbi biti dostupni pravosudnim organima ako im se omogući odbrana sa slobode, Brkljač, Ivanović i Božović su ocenili da su one ostale "samo mrtvo slovo na papiru" i da se "oseća podcenjivčki odnos prema tim garancijama od strane onih koji je trebalo da ih uvaže".
Advokat Miodrag Brkljač objasnio je za TV Most da poziv za odlazak u policijsku stanicu radi davanja podataka sam po sebi ne znači i hapšenje, ali se najčešće tako završi za Srbe na Kosovu. On je tvdnju ilustrovao primerom njegovog klijenta Dragana Delibašića, koji je uhapšen pre skoro pola godine i još uvek se nalazi u pritvoru a optužnica nije podignuta.
Pročitajte još: Od početka godine broj žrtava trgovine ljudima 86
Potpredsenica GI SDP "Oliver Ivanović" Ksenija Božović podsetila je da je i lider te inicijative na poziv Euleksa otišao na razgovor koji je trajao do ranih jutarnjih sati i da je tada odveden u pritvor u kome se nalazi više od šest meseci. Izvor: Vestionline, Agencije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA