Najnovije

EKSKLUZIVNO: U Ukrajini ranjen američki general Rendi Ki Alan

UKRAJINA - Portal Pravda je već pisao o tome da ratnim operacijama u Ukrajini rukovodi general-major Rendi Ki Alan (Kee Randy Alan) koji je u tu svrhu poslat iz Pentagona, a najnovija informacija je da je ovaj američki visoki oficir ranjen u regionu Slavjanska.
Rendi Ki Alan (Randy Kee Alan)

Rendi Ki Alan (Randy Kee Alan)

U okolini Slavjanska je pogođeno vozilo u kojima je bilo nekoliko američkih oficira, a među njima je bio i ovaj general koji je ranjen. Ovo vozilo je pogođeno od strane obaveštajno-diverzantske grupe proruskih snaga, a inače u toj oblasti nema većih proruskih snaga. Nedavno su iz Amerike u Ukrajinu stigli vojni eksperti sa ciljem da pomognu ukrajinskoj armiji i vladi u borbi protiv terorizma, a to se desilo posle sastanka ukrajinskog državnog vrha sa američkim ambasadorom u Kijevu, DŽefri Pajetom.
Pročitajte još:DONJECK: Troje poginulih, granatirana i školaPREDAJA: Ukrajinci prešli u Rusiju sa podignutom belom zastavom!PREOKRET: Snage Novorusije u Donjecku prešle u kontranapad!
Rendi Ki je visoki zvaničnik američke vojske. Načelnik za politiku, strateško upravljanje i saradnju na kontinentu Evrope pri armiji SAD-a. On je iz Pentagona poslat u Kijev da rukovodi vojnim operacijama ukrajinske armije. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA