Najnovije

Vučića hvali Kurc

BEČ - Srpska vlada s premijerom Aleksandrom Vučićem na čelu pokazala je, u svojih prvih sto dana, impresivan rezultat, ocenjuje ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc.
Sebastijan Kurc hvali Vučića (foto: Bild)

Sebastijan Kurc hvali Vučića (foto: Bild)

Šef austrijske diplomatije istakao je, u izjavi za Tanjug, da je nedavno usvojenim zakonima o radu, medijima, privatizaciji i stečaju premijer Vučić jasno stavio do znanja da ozbiljno misli sa sprovođenjem reformi. "Te reforme neće samo poboljšati ekonomsku klimu, već će Srbiju približiti EU. Austrija podržava u potpunosti taj put. Bez dalekosežnih reformi Srbija će jako teško napredovati na putu ka EU", objasnio je Kurc.
Pročitajte još:Tiha pobuna naprednjaka protiv VučićaPojačana potraga za Tijanom
Prema njegovim rečima, Srbija neprestano napreduje u pravcu EU. "Napredak je trenutno možda manje vidljiv, pošto Srbija trenutno prolazi kroz skrining - to znači analizu razlika između srpskog sistema i pravilima EU. Tu vidimo svakako dobar napredak i sve bliže otvaranje pregovora o prvim poglavljima. Istovremeno, proces širenja EU zahteva blagovremeno suočavanje sa teškim pitanjima kao što su vladavina prava, efikasnost sudova i borba protiv korupcije", ukazao je Kurc. On je istakao da se Austrija, zbog dobrog napretka, zalaže za skorije otvaranje pregovora o prvim poglavljima. Upitan gde vidi izazove za Srbiju u narednim mesecima Kurc je ocenio da najveći izazov vidi u primeni novih zakona, nastavku dijaloga sa Kosovom, kao i u pripremi za otvaranje pregovora o prvim poglavljima sa EU. Restruktuiranje brojnih javnih preduzeća i privlačenje stranih investitora takođe predstavlja dalje izazove, kao i jačanje demokratskih institucija i vladavine prava, ali i prevazilaženje posledica katastrofalnih poplava, ukazao je Kurc. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA