Najnovije

EFEKAT SANKCIJA RUSIJI: Austrijskim firmama preti propast!

BEČ - Sankcije na proizvode iz EU koje je nedavno uvela Rusija odraziće se i na austrijske prozvođače, a za pojedine austrijske firme ovo je situacija biti ili ne biti, izjavio je Mihael Blas (Michael Blass), šef marketinškog odeljenja Poljoprivrednog tržišta Austrije (Agrarmarkt Austria, AMA).
Suočena sa embargom, Rusija razvija veze sa azijskim tržištem, foto: Csmonitor.com

Suočena sa embargom, Rusija razvija veze sa azijskim tržištem, foto: Csmonitor.com

Predsednik Poljoprivredne komore Austrije pozvao je potrošače da kupovinom austrijskih proizvoda pomognu domaćim proizvođačima Blas je za austrijski Kurir istakao da je proizvođačka industrija životnih namirnica već ušla u veoma osetljivu fazu. "Proizvođači voća i povrća jedva mogu da pokriju osnovne troškove“, rekao je Blas. Iako evropski fond za krizne situacije trenutno raspolaže sa 400 miliona evra, prema Blasovom mišljenju to neće biti dovoljno da proizvođači izbegnu krizu. Takođe, postavlja se pitanje šta će biti sa zapakovanim i uskladištenim proizvodima namenjenim za rusko tržište, kaže Blas.
Pročitajte još:Meksiko ponovo uvozi u Rusiju – sankcije dovode do nove globalne raspodele ruskog tržišta!Nema zime za Južni tok!
Reagovao je i Herman Šultez (Hermann Schultes), predsednik Poljoprivredne komore Austrije. On je pozvao potrošače da kupovinom austrijskih proizvoda iskažu svoju solidarnost sa domaćim proizvođačima. Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA