Najnovije

"Hrvatska neće još dugo u ovakvom stanju"

Novi predstavnik Svetske banke u Hrvatskoj Karlos Pinerua u razgovoru za Blumberg izjavio je kako Svetska banka poziva hrvatske vlasti na rešavanje problema sa visokom stopom nezaposlenosti i javnog duga kako bi se sprečile 'nepovratne promene' nakon šest godina duge recesije.
Karlos Pinerua, foto: Seebiz.net

Karlos Pinerua, foto: Seebiz.net

Pinerua je u intervjuu rekao kako je hrvatsko Ministarstvo finansija pokazalo "ozbiljnost i nameru“'da poveća efikasnost javne uprave, ali je dodao kako treba pojačati napore da bi se preokrenuli ekonomski trendovi i otvorila nova radna mesta. "Čini se da je vlastima i privatnom sektoru jasno da su reforme potrebne, da nešto treba učiniti. Postoje pitanja koja treba rešiti u javnoj upravi, zdravstvenom sistemu i na tržištu rada, a mi smo ovde da Vladi kao partneri ponudimo pomoć - rekao je. Prema procenama EU , hrvatski javni dug će u ovoj godini narasti do 70 posto BDP - a. "Recesija traje gotovo šest godina, a nezaposlenost je visoka, posebno među mladima, a to bi trebalo da bude jasan signal koliko je stanje ozbiljno", kaže Pinerua i dodaje kako Hrvatska u ovakvom stanju ne može ostati još dugo.
Srodne vesti:Hrvati poklanjaju oružje Amerikancima za borbu protiv terorizma!UMESTO AJKULE: Medved isprepadao kupače u Hrvatskoj!BOLESNIK: Hrvat slagao da je pobio 145 Srba?!
Izvor: 24sata.hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA