Najnovije

"Hapšenje Srba u Vukovaru nastavak nasilne asimilacije"

NOVI SAD - Treća Srbija od  Republike Hrvatske traži momentalno puštanje na slobodu uhapšenih mladića srpske nacionalnosti koje su uhapšeni u Vukovaru.
Uhapšeni mladići (Foto: Fejsbuk)

Uhapšeni mladići (Foto: Fejsbuk)

- Očigledno su ovi nedužni mladići uhapšeni kao moneta za predizborno potkusurivanje i za nastavak političke kampanje u kojoj je antisrbizam veoma važna kategorija. Smatramo skandaloznim to što su ovi srpski mladići uhapšeni samo zato što su se na Badnji dan slikali sa zastavom Republike Srbije. Još skandaloznije je to što je zvanično policija saopštila da su uhapšeni zato što su se slikali sa nedozvoljenim obeležjima. Ova konstatacija je kranje licemrena jer ispada da na desetine hiljada ljudi koji na koncertima Marka Perkovića Tomposona nose ustaška i nacistička obeležja ninakoji način ne smetaju zvaničnoj Hrvatskoj - kaže se u saopštenju Treće Srbije. U Trećoj Srbiji kažu da je ovo je nastavak politike nasilne asimilicije Srba u Hrvatskoj i na to se mora ukazati. Srbima u Hrvatskoj su uskraćena osnovna ljudska prva, čak i pravo na imovinu, jezik i pismo. - Pozivamo i Ministarstvo inostranih poslova Republike Srbije da ovim povodom reaguje i da se obrati institucijama Evropske Unije i UN da te institucije pokušaju da utiču na Republiku Hrvatsku - kaže se u saopštenju.
Pročitajte još:Mađarska sve dalje od EU: Rusi i Kinezi masovno kupuju imovinu u BudimpeštiGrafiti OVK na crkvi u Lipljanu
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA