Najnovije

Vujanovića iznervirao mitropolit Amfilohije

PODGORICA - Predsednik Crne Gore Filip Vujanović izjavio je da bi crnogorski mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, da nije mitropolit, bio političar i to neuspešan.
Filip Vujanović (Foto: JuTjub)

Filip Vujanović (Foto: JuTjub)

Vujanović je, povodom mitropolitove izjave o nedavnoj poseti potpredsednika kosovske vlade Hašima Tačija Podgorici, rekao da ih vidi kao konitinuitet Amfilohijevog bavljenja politikom "od toga što se protivi NATO koji je državni prioritet Crne Gore, do toga da govori ko je dobrodošao u Crnu Goru a ko nije". "Time on ulazi u klasično bavljenje politikom, ne poštuje odnos odvojenosti države i crkve i pokazuje da ne razume državnu politiku. Mislim da ta njegova potreba da se bavi politikom pokazuje da bi on, da nije mitropolit, verovatno bio političar, ja mislim neuspešan političar", ocenio je Vujanović, preneli su podgorički mediji.
Pročitajte još:Emisija Ivana Ivanovića ukinuta jer je vređao predsednika Nikolića?!
Uoči Tačijeve posete, mitropolit je rekao da je aktuelni potpredsednik kosovske vlade i ministar spoljnih poslova "jedan od glavnih aktera genocida na Kosovu i Metohiji", te da bi zbog toga trebalo da je u Hagu. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA