Najnovije

Skoro cela sirijska opozicija stiže na pregovore u Moskvi, Zapad menja stav o Asadu

Sirijska opozicija, osim Sirijske nacionalne koalicije opozicionih i revolucionih snaga, sa sedištem u Istambulu, pristala je da učestvuje u međusirijskim pregovorima koji treba da budu održani sledeće nedelje u Moskvi.
Sirija (Foto: Vikipedija)

Sirija (Foto: Vikipedija)

Stalni predstavnik Sirije u UN Bašar DŽafari nalaziće se na čelu vladine delegacije. Kako se navodi, delegacija će stići na pregovore 28. januara. Pre nekoliko dana NJujork Tajms je objavio da Zapad revidira svoj stav o Siriji. U teksu je ukazano na podršku SAD-a ruskom planu za mirovne pregovore o Siriji, što je, kako kažu, "pokazatelj promene stava SAD-a o privođenju kraja sukoba u ovoj zemlji i tihog odustajanja Zapada od zahteva za svrgavanje Bešara Asada". Sirija je od 2011. godine suočena sa ratom u kom teroriste podržavaju i finansiraju zapadne i pojedine arapske zemlje, piše iranska agencija IRIB.
Pročitajte još:OPASNO: Više od 500 džihadista sa Balkana u Siriji i IrakuUbijen sin vođe Hezbolaha u Izraelskom napadu u SirijiNa ivici širih sukoba: Amerika šalje 400 vojnika u Siriju!
Izvor: Glas Rusije / IRIB

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA