Najnovije

Nikolić: Želja je da Kosovo shvatimo kao eksplicitni zahtev

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da od Srbije niko eksplicitno nije tražio da prizna Kosovo, ali i da "upućuje na to da je svaki sledeći papir koji dobijemo ispunjavanje njihove želje da to shvatimo kao eksplicitni zahtev".
Tomislav Nikolić (Foto: Jutjub)

Tomislav Nikolić (Foto: Jutjub)

"Nemamo pravo da se pravimo kao da to nisu zatražili od nas i sada je vreme za razgovor iz kojeg će uslediti konačna odluka Srbije i naši dalji potezi", kazao je Nikolić za "Kurir". "Iako se u nečemo razlikujemo, po pitanju Kosova svi isto mislimo. Saslušaću premijera i njegov stav", dodao je Nikolić. On je naglasio da je besmisleno da Srbija zbog novih uslova koji su joj nametnuti prekine pregovore sa EU, ali i da mora da stavi do znanja da ne može da bude ponižavana i gažena, po cenu da pregovore prekine sama Unija. "Besmisleno je da mi prekinemo pregovore, ali moramo im staviti do znanja da ne mogu da nas ponižavaju i gaze, po cenu da ih oni prekinu", istakao je predsednik Srbije.
Pročitajte još:LAZANSKI O RUSKOJ INTERVENCIJI: Počinje potpuni obračun sa Islamskom državom!REŠETNJIKOV: Zapadu je postalo jasno da sa Rusijom više nema šale
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA