Najnovije

"SEĆAM SE SA RAHMETOM...": Ovo je Erdogan poručio na 12 godina od smrti Alije Izetbegovića (FOTO)

ANKARA/SARAJEVO - U Bosni i Hercegovini je danas obeležena 12. godišnjica od smrti predsednika BiH Alije Izetbegovića, a tim povodom oglasio se i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan poručivši da se sa velikim poštovanjem seća "prvog i velikog lidera BiH".
Erdogan (foto: Jutjub printskrin)

Erdogan (foto: Jutjub printskrin)

"Povodom 12. godišnjice smrti, sećam se sa velikim poštovanjem i rahmetom prvog i velikog lidera Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića", napisao je Erdogan na zvaničnom Fejsbuk profilu, preneli su mediji u BiH. Erdogan je u svojim ranijim izjavama kazao da Izetbegović "uprkos svim pritiscima, zlu, pokušajima asimilacije, nikada nije skrenuo sa svog puta".
Vefatının 12. yılında Bosna-Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı, bilge lider Aliya İzzetbegoviç'i saygı ve rahmetle anıyorum.... Posted by Recep Tayyip Erdoğan on ponedeljak 19. oktobar 2015.
"Uprkos godinama života provedenim u zatvoru, nije odstupio od borbe za svoju zemlju i narod. Sposobnost i liderstvo koje je pokazao u toku poslednjeg rata u BiH svrstavaju ga među najveće državnike 20. veka i istorije", kazao je Erdogan u oktobru 2013, podsetila je regionalna N1 TV. Erdogan se pre dve godine prisetio posete Sarajevu i poseti Aliji Izetbegoviću neposredno pre njegove smrti. On je kasnije rekao kako mu je Izetbegović "u amanet ostavio da brine o BiH". Alija Izetbegović rođen je 8. augusta 1925. godine u Bosanskom Šamcu. Jedan od od utemeljitelja Stranke demokratske akcije (SDA) 1990. godine. Iste godine izabran je za člana Predsedništva BiH, a kasnije je bio predsednik Predsedništva BiH i na tom mestu je bio od 1992. do 1995.
Pročitajte još: 
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA