Najnovije

ZASTRAŠUJUĆE PROGNOZE: Ako ID ne bude zaustavljena, za 10 godina na Bliskom istoku neće biti hrišćana

Hrišćanske organizacije za pomoć na Bliskom istoku upozoravaju da za 10 godina tamo više neće biti nijednog hrišćanina, budući da ih ID svakodnevno ubija i proteruje.
DŽihadisti (Foto: Jutjub)

DŽihadisti (Foto: Jutjub)

To znači da će hrišćanstvo u nekim delovima regije izumreti za svega pet godina ako im Zapad hitno ne dođe u pomoć. U Iraku, gde Islamska država vrši masovna ubistva hrišćana, u poslednjih 12 godina ih je od milion ostalo svega 275.000. Organizacije koje borave na Bliskom istoku tvrde da je njihovo istraživanje pokazalo da su vernici pod neviđenim pritiskom i u Saudijskoj Arabiji, Iranu i drugim zemljama zaliva. - Proteruju ih iz drevnog biblijskog srca hrišćanstva - piše u izveštaju nazvanom "Progonjeni i zaboravljeni" u kojem se isto tako upozorava da islamističke grupe, prvenstveno ID, izvode "religijski motivisano etničko čišćenje". - U delovima Bliskog istoka - pogotovo u Siriji i Iraku - kriza je na vrhuncu, a ako ne dođe do ozbiljne intervencije svetskih velesila, hrišćani će ovde u potpunosti nestati za 10 godina ili brže- piše u saopštenju. Samo prošle nedelje, severno od Damaska svoje je domove napustilo je 15.000 hrišćana. U izveštaju je zaključeno: - Pad hrišćanstva može značajno da ošteti izglede za mir među narodima i religijama u kojima crkvene vođe igraju ključnu ulogu u promovisanju i osiguranju edukacije, razvoju zajednice i međuverskoj saradnji. Prošle godine je bio prvi Božić u 2.000 godina da crkvena zvona nisu zvonila u Mosulu u Siriji. Sudeći po novim informacijama, ta praksa će se proširiti i u drugim gradovima Bliskog istoka. A OVDE možete pogledati video koji dokazuje da je pod ruskim bombama poginuo vođa „DŽejš ul-Islam” Zahran Aluš.
Pročitajte još:POSLEDNJIH 48 SATI: Rusi i vojska Sirije razbili opsadu vojnog aerodroma!MEGA SNIMAK: Kad baćuška diže u vazduh! (VIDEO)U REDOVIMA AL-NUSRE: Pogledajte žestoke ulične borbe u Siriji! (VIDEO)
Izvor: Dejli mejl, Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA