Najnovije

Slovenački premijer ne isključuje postavljanje prepreka na granici

LJUBLJANA – Slovenački premijer Miro Cerar odbacio je danas kritike da je njegova vlada pokazala nemar i neorganizovanost u migrantskoj krizi i dodao da ne isključuje podizanje prepreka na granici sa Hrvatskom ukoliko bi Nemačka zatvorila granice za migrante.
Miro Cerar (Foto: JuTjub)

Miro Cerar (Foto: JuTjub)

Cerar je istakao da bi, ako bi se dogodilo da Austrija i Nemačka svoje granice za migrante zatvore ili ograniče broj koji će primiti, iste mere, ne isključujući ni postavljanje „tehničkih prepreka” na granici s Hrvatskom, prihvatila i njegova vlada. „Napor koji Slovenija ulaže u pomoć migrantima vredan je poštovanja, dajemo dobar primer zaštite evropskih vrednosti, ljudskih prava, solidarnosti i ljudskog dostojanstva”, kazao je Cerar na konferenciji za novinare u LJubljani. Kako je prenela Hina, on je naveo da je istina da je bilo nekih lošijih primera, ali da se radilo o izolovanim pojavama i da kao slovenački premijer ne može pristati na to da se oni generaliziraju. Cerar je rekao da, s obzirom na svoju veličinu, Slovenija migrantima pomaže više nego druge države, zbog čega je zahvalio policiji, vojsci, dobrovoljcima i svim ostalim službama koji brinu za migrantski talas. Cerar je rekao i da je saradnja sa Hrvatskom u dogovaranju oko migrantskog priliva mnogo bolja nego ranije, ali da ima i prostora da se saradnja popravi.
Pročitajte još:MEGA SATIRANJE: Rusija počela da koristi bombe KAB-1500 – tri puta jače! (VIDEO)LAZANSKI: Rusi se smeju Amerikancima u Siriji, šta su to oni bombardovali (VIDEO)Rusija, Sirija i „pas – američki kan“
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA