Najnovije

Ukrajinska vojska granatirala DNR

Ministarstvo odbrane samoproglašene Donjecke narodne republike saopštilo je da su ukrajinske snage sistemima „grad“ granatirale njihove pozicije.
Užasi rata u Ukrajini (Foto: RIA Novosti)

Užasi rata u Ukrajini (Foto: RIA Novosti)

„Oni su lansirale paket ‘Grada’“, rekao je predstavnik Ministarstva odbrane DNR. Donjecka agencija novosti, pozivajući se na informacioni izvor, saopštila je da je vatra vođena po naseljima Staromihajlovka, Žabičevo i Spartak. Granatiranje je počelo sinoć. Ukrajinske snage bezbednosti zabeležile su 13 kršenja primirja od strane ustanika od četvrtka uveče. Plaćenici su 13 puta gađali po našim pozicijama“, kaže se u saopštenju pres-centra štaba za izvođenje vojne operacije, objavljenom na fejsbuku. Vatra, po svedočenju ukrajinske vojske, vođena je iz mitraljeza velikog kalibra, lakog oružja i bacača raketa po rejonima Avdejevka, Krasnogorovka, Marinki i Peskov.
Pročitajte još:PAD RUSKOG AVIONA: Telo bebe koje je nađeno 30 kilometara od olupine otvara vrata novoj teorijiHoće li Hrvatska ponovo upaliti fitilj rata na Balkanu?AMERIČKI PUKOVNIK: Rusi nas ne bi porazili, nego – uništili!
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA