Najnovije

LJajić: Hag najviše pao na predmetu protiv Šešelja

Predsednik Nacionalnog saveta Srbije za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim LJajić ocenio je da je taj sud "najviše pao" na predmetu protiv lidera Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja, kome bi u martu trebalo da bude izrečena presuda.
Rasim LJajić (Foto: sdpsrbije.rs)

Rasim LJajić (Foto: sdpsrbije.rs)

"Još nema nikakve potvrde toga, ali po izjavama čelnih ljudi Haškog tribunala, ova presuda bi mogla da se očekuje na proleće, početkom marta 2016. godine", rekao je LJajić. Govoreći o nalogu za hapšenje bivših i sadašnjih članova SRS-a Vjerice Radete, Jove Ostojića i Petra Jojića koji je izdao Haški tribunal, LJajić je ponovio da je odluka o hapšenju bila poverljivog karaktera i da "niko nema pravo da o toj odluci govori". "Pre godinu dana smo znali za taj postupak, ali s obzirom na to da je bio poverljivog karatera, iznenađeni smo zašto je baš sada skinuta odluka o poverljivosti", dodao je LJajić. Kada je reč o suđenju bivšem šefu Državne bezbednosti Jovici Stanišiću i njegovom saradniku Franku Simatoviću, LJajić je rekao da su njihovi advokati podneli zahtev za privremeno puštanje na slobodu do početka novog suđenja, što im je ranije bilo omogućeno, prenose beogradski mediji. "Vlada Srbije je donela odluku o garancijama koje ćemo dati Simatoviću i Stanišiću za privremeno puštanje. Nikada do sada nije bilo problema, već smo dali garancije i očekujemo odluku o zahtevu, ali niko ne može da predvidi koliko će taj postupak trajati", rekao je LJajić.
Pročitajte još:Mihajlović: Srbija će do 2020. biti deo Evropske unijeZBOG TAJNOG GLASANJA: Naprednjaci u panici, ljulja se i potpredsednicima
Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA