Najnovije

TERORISTIČKI NAPAD U RUSIJI: Islamisti rešetali turiste dok su razgledali tvrđavu, ima žrtava (VIDEO)

Nepoznati naoružani napadači otvorili su vatru po grupi turista koji su obilazili čuvenu istorijsku tvrđavu Narin-Kala u Derbentu, gradu na severnom Kavkazu.
Tvrđava Narin-Kala u Derbentu (Foto: RIA Novosti)

Tvrđava Narin-Kala u Derbentu (Foto: RIA Novosti)

Napad se dogodio dok je 20-tak turista sa terase drevne tvrđave posmatralo panoramu grada i okoline. www.youtube.com/watch Lokalna policija saopštila je da su napadači svesno i namerno pucali u ljude. Ranili su 11-oro turista, koji su odmah odvezeni u bolnicu, ali jedan je preminuo od zadobijenih rana.

Moment strelьbы.Ogromnoe količestvo postradavših.

A video posted by Moй Derbent plюs (@myderbent_plus) on

Policija je na mestu napada našla 67 čaure metaka raznih kalibara. Istraga je utvrdila da su napadači pucali iz obližnje šume. Vlasti smatraju da je reč o napadu "ekstremista naoružane bande koji se svete lokalnom stanovništvu zato što uživa u novogodišnjim praznicima". Tvrđava Nari-Kala u Derbentu izgrađena je u 8. veku i u njoj se nalaze najstarija džamija i medresa u Rusiji.
Pročitajte još:Nameštaljka: Agent turskih tajnih službi igrao ulogu „samoubice” kojeg Erdogan spasava (VIDEO)Rusija bi mogla isporučiti helikoptere za egipatske „mistrale“OVO JE KRAJ ISLAMSKE DRŽAVE: Na poziv Rusije u Siriju stiže 5.000 kineskih specijalaca! (VIDEO)
Izvor: Raša tudej

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA