Najnovije

U Ukrajinu je ušlo 1.500 ruskih vojnika i konvoj vojne opreme tvrdi Kijev

KIJEV - Najmanje 1.500 ruskih vojnika i konvoj vojne opreme ušli su u Ukrajinu tokom vikenda, saopštila je danas ukrajinska vojska.
Vojnik Novorusije (Foto: Novorosinform)

Vojnik Novorusije (Foto: Novorosinform)

Portparol ukrajinske vojske Andrej Lisensko rekao je novinarima da je 1.500 ruskih vojnika i 300 komada vojne opreme, uključujući raketni sistem "Grad" prešao ukrajinsko-rusiju granicu 7. i 8. februara. Oko 170 vozila, uključujući kamione, autocisterne i automobile, takođe su prešli granicu, dodao je Lisensko, prenela je agencija AFP. Francuska agencija podseća da zvanični Kijev i Zapad optužuju Moskvu da snabdeva pro-ruske snage sa opremom i borcima da se bore protiv ukrajinske vojske na istoku zemlje, što Rusija negira, navodeći da za takve izjave nemaju dokaze.
Pročitajte još:Cipras: Vratićemo vam dug kad nam Nemačka plati za Drugi svetski ratPutin u Egiptu, medijski naslovi: Stigao je najveći saveznik van arapskog sveta!
Snažna eksplozija uzdrmala je Donjeck u toku prošle noći, pošto je hemijsko postrojenje na kraju grada razneto. Kako prenosi ruska televizija ''Raša tudej'', hemijski pogon je pogođen granatom ukrajinske vojske, posle čega je izbio veliki požar. Vatrena stihija ugašena je posle nekoliko sati. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA