Najnovije

"Kina neće tolerisati incidente"

PEKING- Potpredsednik kineske Centralne vojne komisije Fan Čanglong rekao je da Peking ubuduće neće tolerisati incidente Mjanmara.
Kina (Foto: Flickr/RandomWire)

Kina (Foto: Flickr/RandomWire)

Osim toga, on je naglasio da će Kina u slučaju sličnog incidenta reagovati "odlučno i čvrsto" da zaštiti svoj narod, prenosi agencija Sinhua. Četiri Kineza poginula su u petak na jugozapadu Kine od zalutale bombe koju je ispustio ratni avion Mjanmara,Fan je to rekao u jučerašnjem telefonskom razgovoru sa vrhovnim komandantom Odbrambene službe Mjanmara Minom Aungom Hlajngom. On je izrazio nadu da će Mjanmar rešiti uspešno najnoviji incident i zajedno sa Kinom raditi na obezbeđenju stabilnosti i sigurnosti u graničnim oblastima. Min Aung Hlaing je rekao da Mjanmar razume kineska osećanja i pružio je uveravanja da će njegova zemlja poslati tim da zajednički sa kineskom stranom istraži incident, prenosi Sinhua. On je takođe obećao da će protiv odgovornih biti pokrenute odgovarajuće mere. Dodao je da će vojska Mjanmara nastaviti prijateljsku saradnju sa kineskom vojskom. Mjanmarski ratni avioni su u nekoliko prilika prešli granicu sa Kinom, a zalutala vatra je ugrozila živote i imovinu Kineza, naveo je Fan. Zalutala vatra iz borbe između snaga mjanmarske vojske i armije lokalnog naroda 8. marta je oštetila jednu kuću u Kini. U incidentu u petak, mjanmarski avion je pogodio polje šećerne trske u graničnom gradiću Linkangu, ubivši četvoro, a ranivši devet ljudi. Kineske vazduhoplovne snage od petka patroliraju graničnim oblastima sa Mjanmarom i "prate, nadgledaju, upozoravaju i teraju" ratne vojne avione Mjanmara koji se previše približe Kini. Zamenik kineskog ministra spoljnih poslova Liju DŽenmin izrazio je protest mjanmarskom ambasadoru u Pekingu zbog najnovijeg incidenta, a protest mjanmarskim vlastima juče je izrazio i ambasador Kine u Mjanmaru.
Pročitajte još:Ukrajinci postavili lažni nadgrobni spomenik Putinu (FOTO, VIDEO)Borci Islamske države prerušeni u žene beže iz Iraka (FOTO)
Izvor: Beta

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA