Najnovije

(INTERVJU) Četnički komandant Živković: Srbija, Makedonija i Crna Gora treba složno da udare na Albance

BEOGRAD - Danas su nam stigli izveštaji od naših ljudi sa terena da su se sukobi okončali, ali će delegacija Četničkog pokreta po već donešenoj odluci otići u Kumanovo, i meni je važno lično uverim kakvo je stanje - kaže za Pravdu četnički komandant Bratislav Živković.
Živković na frontu Novorusije (Foto: Pravda)

Živković na frontu Novorusije (Foto: Pravda)

- Moja poseta će proteći u sastancima sa raznim zvaničnima sa kojima imam lični kontakt već duže vreme, a posetićemo i značajna istorijska mesta u okolini Kumanova. Ne treba da podsećam da je Kumanovo i uopšte oblast Pčinje od istorijskog značaja za naš Četnički pokret. Tu smo se formirali i zvanično stupili na istorijsku scenu, tu nam je dobro biti uvek u zaštiti i srpskog i pravoslavnog stanovništva. Tu se osećamo kao kod svoje kuće. Terorizam nema ime, niti prezime. Naročito sadašnji, islamski koji je zlo sveta. Šiptari, jasno je, aktivirali su se za račun pre svega Amerike i ona je ta koja stoji iza svega - smatra Živković. Zašto Srbi da brane Makedoniju kada je ona priznala Kosovo i 1999. godine omogućila NATO trupama da okupiraju deo naše teritorije? Mogu da vam odgovorim da su u pozadini rodbinske, istorijske i svakave veze, ali zašto Četnički pokret kreće na mesto napada šiptarskih terorista je veoma prosto. Tamo žive Srbi! Tamo žive pravoslavci! Tamo živi naš narod iste krvi i vere. To što je Makedonija priznala nepostojeću i lažnu državu "Kosovo", za nas je nevažno jer mi ne idemo da branimo Makedonsku izdajničku vlast, kao što i na Kosovu i Metohiji nismo branili Miloševića već svetu srpsku zemlju, Lazarevu kletvu, našu kolevku i mesto srpskog zaveštanja. Da li su srpski četnici dobrodošli u Makedoniji? Da li smo dobrodošli kod makedonskih šovinista, mislim da nismo, ali to mogu reći i za crnogorske i za bugarske... ali to nas ne interesuje. Običan narod strada od istog zla od kojeg smo i mi stradali. I neka se niko ne zavarava da sutra neće šiptarski teroristi probati istu akciju u Preševu ili Bujanovcu, možda i Leskovcu. Narod je srećan zbog naše podrške. Primili smo na stotine poziva i poruka u kojima nas pozdravljaju, podržavaju i zahvaljuju se na podršci. Zmiju treba udariti u glavu, a ova šiptarska je izmigoljila i pokazala da se krije na Kosovu i Metohiji. Zato svi složno trebamo udariti na nju, i Srbija i Makedonija i Crna Gora kojoj se isto sprema. A mi četnici ćemo biti udarna pesnica konačnog sloma američkog hegemonizma i šiptarskog terorizma na Balkanu. Vaš Četnički pokret ima saradnju sa sličnim organizacijama iz Bugarske, oni su bili sa vama u Novorusiji. Da li će Srbi i Bugari zajedno braniti Makedoniju od albanskih terorista? Po ovom pitanju nisam stigao da se čujem sa Bugarima, ali svakako, u skorije vreme ćemo morati da svi zajedno sednemo i donesemo pre svega platformu za preventivno i dugoročno delovanje protiv američkog i islamskog terorizma i hegemonizma na Balkanu. Neće vala više drugi da nam kroje sudbinu. Moraju pravoslavni da uzmu svoju sudbinu u svoje ruke.
Pročitajte još:Teroristi otkrili plan napada na Kumanovo, formira se republika IliridaOvo su teroristi koji pucaju u Kumanovu!? (FOTO)ŠIPTARSKI TERORISTI PRETE: Potpuni rat u Makedoniji počinjemo 12. maja!
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA