Najnovije

Zoran Vujnović, drugačiji od drugih

U vremenu uskih specijalizacija i društvenom trendu sve većeg fokusiranja na samo određene delove jednog segmenta delatnosti naići na ovakvu osobu prava je retkost. Zoran Vujnović je dah Renesanse u doba Postmodernizma.
Foto: Zaratustra banda

Foto: Zaratustra banda

Ovaj renomirani beogradski pedijatar je, osim ostvarenja visokih dometa u svojoj struci, i na našoj kulturnoj sceni počeo da biva pojava koja privlači pažnju publike zainteresovane za nešto više od kvazikulture usko omeđene efemernim pojavama „naprasno raspisanih“ javnih ličnosti svih vrsta i opredeljenja i po svaku cenu isforsiranih muzičkih talenata kojima se prvo čestim medijskim nastupima pravi mesto u svetu muzike, a tek onda  određuje logičan muzički pravac kojim će ih „gurati“. On je, pored toga što je lekar, i književnik, književni prevodilac (preveo s enleskog i francuskog više od 60 knjiga savremene beletristike/ član Udruženja književnih prevodilaca Srbije) i kompozitor. Prošle godine objavljen je njegov drugi roman: „Jedan“, u izdanju izdavačke kuće Partenon, a do kraja ove treba da mu izađe iz štampe i zbirka poezije: „Talog vremena“. Svoje muzičko stvaralaštvo Zoran Vujnović promoviše kroz grupu Zaratustra, čiji je osnivač, kompozitor, tekstopisac, klavijaturista, gitarista i vokal. Zaratustra trenutno ima nastupe u Beogradu,a u planu su i koncerti širom Srbije. U sklopu svog koncertnog ciklusa „Muzika iz još nesnimljenih filmova“, tokom kojih možete da se prepustite instrumentalnoj i vokalno-instrumentalnoj muzici, kao i poeziji i prozi ovog svestranog stvaraoca koji pomera granice očekivanog i otvara vrata nekih novih svetova umetnosti gde se slova, note i slike s filmskog platna stapaju u čarobni eliksir sve više nedostajuće radosti življenja.
Pročitajte još:Predstavljena knjiga o masoneriji „Rođeni u krvi“Pisci moraju da nađu način da privuku kupceHandke: Beograd nikada nije bio mračno gnezdo Balkana
Izvor: Pravda/Marija Gojković

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA