Najnovije

Bahanalije kineskog milionera: Napravio svemirski brod po uzoru na svoju omiljenu seriju (VIDEO)

PEKINGKineskimilionerifan "Zvezdanih staza" ispunio je svoj dugogodišnji san i izgradio sedište svoje kompanije po uzoru na svemirski brodEnterprajz.</spa
Uključite vorp pogon (Foto: Jutjub)

Uključite vorp pogon (Foto: Jutjub)

Sedište konpanije "Net Dragon Vebsofta" uistočnom kineskom graduFudžou,u oblikusvemirskog brodaizpopularne serije, sa poznatimkružnimkonturama, premalokalnim medijima koštala je 160 miliona dolara LiuaTeđiana, vlasnikasoftverske kompanije. LuiTeđiannavodnootkupio pravaza"Enterprajz"odCBStelevizije-tvoracapopularnogserijala. Izgradnja je  završena krajem prošle godine, a počela je u oktobru 2010. godine. Iz CBS-a navode da su u početku mislili da se radi o šali kada se Lui javio iz Kine i zatražio nephodnu dokumentaciju za dizajniranje i konstruisanje ovog projekta. Tek kada su poslali dokumentaciju zapitali su se da li je stvarno ozbiljan, budući da je bilo mnogo sličnih polušaja ali nikada replike tog obima. Iz kompanije nisu imali ništa protiv, budući da je Lui prvi koji je zatražio dozvolu i kupio prava. Zgrada sadrži i druge karakteristike iz čuvenog svemirskog broda, poput futurističkih kliznih vrata i replike lifta, šareno osvetljene hodnike, kao i komandni most sa koga se upravlja Enterprajzom. Dužina zgrade iznosi 250 metara a širina 70 i osim kao turistička atrakcija, služiće programerima u ovoj kompaniji kao svakodnevna inspiracija dok kreiraju kompjuterske igrice, navodi časopis Fortun.
Pročitajte još:Priča o samuraju koji je postao RusPA VI SNIMAJTE NEVREME TELEFONOM: Slučajno snimila grom od kog može srce da vam stane! (VIDEO)
Izvor: Fortun

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA