Najnovije

Dodik: Za sad nema novih pretnji terorističkim napadima

Dodik (Foto: Vikipedija)

Dodik (Foto: Vikipedija)

Komentarišući izjavu ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića o mogućim novim terorističkim napadima, Dodik je kazao da je ovo ministarstvo beskorisno i da ne služi ničemu, prenela je RTRS. „BiH nema nikakvih nadležnosti za bezbednost po Ustavu i Dejtonu. Ovo ministarstvo je napravljeno u periodu kada se očekivalo da će biti ukinuta Policija Srpske i njegovo postojanje je besmisleno”, obrazložio je on. On je dodao da su „radikalne terorističke grupe ista pretnja i RS i Srbiji i drugim zemljama regiona”, naglašavajući da policija Srpske ima dobru saradnju i sa policijom Federacije BiH i sa policijom Srbije. Ministar bezbednosti Mektić izjavio je u subotu da su bezbednosne službe BiH dobile dojavu o pretnjama novim terorističkim napadom u toj zemlji. Kako su preneli banjalučki mediji, on je rekao da je određena informacija dobijena od jedne partnerske službe iz regiona o tome da postoje indicije i obaveštajni podaci o mogućnosti novog terorističkog napada u BiH.
Pročitajte još:HIBRIDNI RAT: Nova strategija Zapada protiv Rusije – medijska indoktrinacija mladihLDP napao Šešelja: Kukavice, mrziš Latinku zbog istrage o Đinđićevom ubistvu!
Preduzete su i sve mere vezane za bezbednost objekta za koji je postojala određena informacija da bi mogao biti predmet napada, kazao je Mektić. Pre nedelju dana u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku u RS jedan policajac je ubijen, a dvojica su ranjena. Napad je izvršio 24-godišnji Nerdin Ibrić, pripadnik vehabijskog pokreta, koji je ubijen u razmeni vatre.
 Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA