Najnovije

PAJTIĆ JAVNO PRIZNAO: Uništili smo Srbiju - sve smo radili po međunarodnom diktatu!

BEOGRAD - Danas je Srbija ne samo siromašna i nezaposlena, već je drastično ekonomski neujednačena. Vredan, naporan i stručan rad ne garantuje nikom da će svojoj porodici moći da obezbedi pristojan život, rekao je Bojan Pajtić, predsednik Demokratske stranke na seminaru "Sindikati i politika" koji je organizovala Fridrih Ebert fondacija.
Pajtić: Krivi smo! (Foto: JuTjub)

Pajtić: Krivi smo! (Foto: JuTjub)

Pajtić ja naglasio da deo krivice za stanje u kojem se Srbija nalazi snosi i Demokratska stranka. - Ekonomsku politiku smo uglavnom prepuštali drugima. Vođena je po međunarodnom diktatu, a diktat je glasio: privatizujte, deregulišite, liberalizujte. Mislili smo da ćemo slušanjem saveta onih koji žive u društvima bogatijim od našeg postati kao oni a dogodilo se upravo suprotno. Postali smo zemlja jeftine radne snage koja kupuje strane investicije i koja prihvata pogubne savete koji sada glase: obespravite radnike, pretvorite ih u robu sa kratkim rokom trajanja, snizite im plate, penzionerima smanjite penzije - ocenio je Pajtić. Predsednik DS je naglasio da je stranka apsolutno protiv politike aktulne vlasti za koju je naveo da je politika koja vodi u propast. -Mi smo za ukidanje subvencija koje su finansirane od strane naših poreskih obveznika. Stranim i domaćim investitorima moramo omogućiti poreske olakšice i investicije u infrastrukturu. O tome će sigurno govoriti gospodin Ivan Stefanović koji je tvorac ekonomskog programa Vlade u senci DS - rekao je on i naveo da mladi odlaze, da ekonomija nestaje pred našim očima, i naveo da štrajkovi traju mesecima, da propadaju školstvo i zdravstvo. Pajtić je naveo da je u Vojvodini jedan od parametara i uslova za dobijanje podsticaja i to da prednost imaju one firme i kompanije koje u svom preduzeću imaju organizovan sindikat. -Isto je tako dobar primer i vođenje odgovorne socijalne politike u mestima gde je naša organizacija imala odgovornost. Najbolji primeri su u Pokrajini i u Beogradu, gde se vodilo i vodi računa o najsiromašnijim građanima, penzionerima, trudnicama ili osobama sa invaliditetom ili sa smetnjama u razvoju - naveo je predsednik DS. Predstoji jako teško vreme, ocenio je Pajtić, u kojem će biti još loših mera od strane Vlade, stoji u saopštenju DS-a.
Pročitajte još:SLUČAJ ĆURUVIJA: Marković tvrdi da je Ćuruvijino pisanje bilo nebitno!DOLARI ILI NE – PITANJE JE SAD: Da li Vučić očekuje previše od Vašingtona!?Ivo Josipović postao „naprednjak“ – k’o Vučić i Berluskoni!
-Imamo najave o otpuštanju ljudi iz javnog sektora u julu mesecu, bez jasnih kriterijuma ko će i na koji način biti otpuštan. Opet u vreme godišnjih odmora, kao i najavu poskupljenja struje što je dodatni udar na i ovako osiromašeno stanovništvo - rekao je on. Predsednik DS je naglasio da će se stranka odlučno boriti protiv ovakve politike i da će biti uvek otvorena za sve slobodne sindikate koji žele da se bore za prava radnika i koji imaju hrabrosti i snage da stanu uz DS, kao socijaldemokratsku organizaciju koja predstavlja jedinu relevantnu i nepokolebljivu opoziciju. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA