Najnovije

Junker: Grčka vlada obmanjuje glasače

BRISEL - Predsednik Evropske komisije, Žan-Klod Junker, uputio je danas oštre kritike na račun grčke vlade, optuživši je za obmanu glasača povodom predloga koji je on dostavio u cilju rešavanja grčke dužničke krize.
Žan-Klod Junker (Foto: Jutjub)

Žan-Klod Junker (Foto: Jutjub)

"Ne marim za grčku vladu, ali marim za grčki narod", rekao je Junker, napominjući da su "neki propatili daleko više od drugih u Evropskoj uniji" zbog napora njihovih vlada da smanje svoje dugove, javlja Rojters. "Debata u Grčkoj i van nje bi bila daleko jednostavnija kada bi vlada u Atini tačno saopštila šta je to što Komisija predlaže. Krivim grčke zvaničnike zbog toga što su domaćoj javnosti saopštili stvari koje nisu u skladu sa onim što sam rekao grčkom premijeru", izjavio je Junker. Prema njegovim rečima, EK je protiv podizanja stope poreza na dodatu vrednost (PDV) na lekove i električnu energiju, zbog čega je ta institucija iznela druge predloge za popravljanje stanja u grčkom budžetu, među kojima je i skromno smanjenje potrošnje u vojnom budžetu. Kako podseća britanska agencija, grčki premijer Aleksis Cipras je ranije danas izjavio da bi prema predlozima Komisije PDV na struju trebalo da poraste za deset procentnih poena, dok je grčki ministar za zdravlje poručio da ne želi podizanje stope PDV-a na lekove.
Pročitajte još:Cipras: MMF snosi krivičnu odgovornost za krizu u GrčkojNATO: Rusko zveckanje nuklearnim oružjem je opasno, povećavamo gotovost
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA