Najnovije

KO VLADA BEOGRADOM: Koliko je ova navijačka mapa tačna? (FOTO)

Beograd važi za jedan od gradova u kome je nekoliko ozbiljnih navijačkih grupa *Pored najbrojnijih Delija i Grobara, tu su još navijači Rada, OFK-a, Zemuna i Voždovca, a svaka grupa ima određene krajeve u kojima je dominantna.
Navijačka mapa Beograda (Foto: Instagram)

Navijačka mapa Beograda (Foto: Instagram)

U Beogradu ima nekoliko ozbiljnih navijačkih grupa, a svaka ima svoj određen kvart u kome vlada i u kome postavlja svoja pravila. Prestonica Srbije važi za jedan od najopsanijih gradova Evrope za strane navijače. Često nije bezbedno ni navijačima beogradskih klubova ukoliko sa obeležjem svog tima zalutaju u kraj kojim vladaju druge navijačke grupe. Najbrojniji su navijači večitih rivala – Crvene zvezde i Partizana. Ozbiljne grupe imaju i navijači Rada, Zemuna, OFK Beograda i Voždovca, i svi oni uglavnom su grupisani u određenom delu grada gde čine većinu. Srpski navijači su na profilu na Tviteru napravili mapu Beograda kojom pokazuju koji navijači vladaju kojim delom grada.

Delije

Navijača Zvezde, popularnih Delija ima najviše. Oni su dominantni u najvećem broju Beogradskih krajeva. Pristalica crveno-belih ima najviše u sledećim krajevima Beograda: – Senjak – Bežanija – Mirijevo – Centar grada – Lion – Donji Dorćol – Voždovac – Zvezdara – Blok 21 i 25 na Novom Beogradu – Žarkovo – Cerak – Mali Mokri Lug – Veliki Mokri Lug

Grobari

Navijači Partizana drugi su po brojnosti u Beogradu, ali su grupisani i u nekoliko krajava, koji su zabranjena zona za Delije i ostale navijačke grupe. U sledećim krajevima su Grobari najdominantniji: – Gornji Dorćol – Vračar – Novi Beograd – Nekoliko većih blokova i kraj kod Fontane – Kluđerica – Železnik – Petlovo brdo – Konjarnik – Medaković – Deo Kumodraža – Deo Zemuna – Deo Karaburme – Borča

Junajted fors

Navijači Rada najbrojniji su na Banjici, gde je, može se reći opasno igranje sa životom ukoliko šetate u obeležjima Crvene zvezde, Partizana ili nekih drugih klubova. Popularni Junajted Forsi su kraj kod svog stadiona ukrasili brojnim grafitima u bojama svog kluba i grupe. Pored Banjice, Radovaca ima i na Vidikovcu, delu Kumodraža, Jajincima, ali i u nekim delovima u centru Beograda ili na Novom Beogradu, ali su tu u manjim grupama.

Plava unija

Navijači OFK Beograda grupisani su na Karaburmi, gde i igra njihov klub. Čitav kraj oko Omladinskog stadiona je u grafitima Plave unije. Posle urušavanja svog stadiona, pokrenuli su akciju za spas Omladinskog stadiona na Karaburmi, i prema najavama gradskih vlasti, uskoro bi trebalo da bude započeta rekonstrukcija.

Taurunum Bojs

Navijači Zemuna dominiraju u tom delu grada. Veoma su kreativni i na tribini, ali i kada je u pitanju crtanje grafita, pa su u svom kraju obeležili teritoriju lepim navijačkim grafitima. Posle nekoliko godina tavorenja u nižim ligama, Zemun je konačno uspeo da se plasira u PLS, drugi po redu rang u Srbiji, što je na ulicama Zemuna propraćeno velikim slavljem navijača.

Invalidi

Navijača Voždovca najviše ima u istoimenom kraju, gde su grupisani uglavnom u kraju kod svog stadiona. Evo i čitave mape, procenite sami koliko je relevantna i tačna.
Pročitajte još:Đoković juriša na VimbldonFIFA se seli u Holivud – Aflek i Dejmon spremaju film o korupcionaškom skandalu!KO TO KAŽE KO TO LAŽE: Srbija ima najviše olimpijskih viza za Rio na svetu!
Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA